Première bluesfestival in Klokgebouw

Wegens onvoldoende draagvlak is dit festival helaas geannuleerd

Op vrijdag 3 november vindt in het Klokgebouw Eindhoven de première plaats van het Lighttown Blues Festival. Daarmee is Nederland en Eindhoven in het bijzonder een veelbelovend nieuw bluesfestival rijker. Voor deze eerste editie heeft de organisatie een boeiende line-up weten neer te zetten met grote namen als Supersonic Blues Machine (featuring Eric Gales & special guest), Mike Zito, The Temperance Movement, Kenny Wayne Shepherd, Layla Zoë, Aaron Keylock, Revel in Dimes en Hoodoo Monks.

Tijdens de première van het Lighttown Blues Festival staat het Klokgebouw Eindhoven helemaal in het teken van de gitaarblues als er verdeeld over twee podia maar liefst acht bands optreden. Afsluitende headliner is de uit de Texaanse bluesrock gitarist Lance Lopez, bassist Fabrizio Grossi en drummer Kenny Aronoff bestaande band Super Sonic Blues Machine.

Zowel op hun albums – waaronder het goed ontvangen debuut ‘West of Flushing, South of Frisco’ (2015) en het op 20 oktober van dit jaar te verschijnen Californisoul – als tijdens internationale optredens weten Lopez, Grossi en Aronoff zich te omringen met een aantal bevriende muzikale zwaargewichten. Op het Lighttown Blues Festival worden de heren bijgestaan door de Amerikaanse bluesrock gitarist Eric Gales.

Vorig jaar liet Super Sonic Blues Machine in ons land nog een grote indruk achter op de eerste editie van het Holland International Blues Festival in Grolloo, toen samen met Billy Gibbons, Walter Trout, Robben Ford en Alessandro Alessandrini.

Kenny Wayne Shepherd

De Amerikaanse gitarist, zanger en songwriter Kenny Wayne Shepherd staat met zijn band al ruim twee decennia aan de top van de internationale blues- en bluesrock scene en staan garant voor blazend gitaarwerk en rockende grooves.

Met Mike Zito heeft het festival de rijzende ster in de blues & roots wereld in huis weten te halen. Zijn live optredens staan bekend om zijn sterke vocalen en veel vlammend gitaarwerk waarbij de energie en het spelplezier van het podium spat. Verder maakt ook de Canadese bluesrock zangeres Layla Zoë haar opwachting. Met haar stemgeluid past ze zo in het rijtje Beth Hart en Dana Fuchs en in eigen land gaat Zoë niet voor niets door het leven onder de bijnaam ‘Firegirl’.

Naast Supersonic Blues Machine, Kenny Wayne Shepherd, Mike Zito en Layla Zoë zijn er ook optredens van de pas 18-jarige Britse gitaarvirtuoos Aaron Keylock, de uit New York afkomstige rock ’n roll sensatie Revel in Dimes en het Brabantse bluestrio Hoodoo Monks.

Voor het gehele programma en ticketverkoop verwijzen wij naar de website van het Lighttown Blues Festival

Website Lighttown Blues Festival

 

error: Content is protected !!