Terugkeer Zweedse liedjesschrijver en multi-instrumentalist     

Nederland is hem nog niet vergeten; de Zweedse songsmid en multi-instrumentalist Emil Svanängen, die op zaterdag 23 september als Loney Dear een optreden verzorgt in het Rotterdamse Rotown. Het concert dat oorspronkelijk gepland stond voor het Lichtschip V11 was rap uitverkocht, zodat snel werd uitgeweken naar Rotown zelf. Meer ruimte voor zowel optredende artiesten als geïnteresseerde bezoekers. En meer gelegenheid om te genieten van de muziek van deze bijzondere dwaalgast uit Zweden. Verwacht mooie luisterliedjes van zijn op 29 september te verschijnen album ‘Loney Dear’, aangevuld met werk dat eerder verscheen op zijn zes andere albums.

Zes jaar zitten er tussen het in 2011 verschenen album ‘Hall Music’ (2011) en het eind september te verschijnen nieuwe album. Zes jaar waarin Emil Swanängen slechts incidenteel zijn gezicht liet zien en nauwelijks als Loney Dear naar buiten trad. Een van de spaarzame keren dat dit wel gebeurde was in augustus 2015 tijdens de tweede aflevering van Festival The Brave, waar hij met drie bandleden op het podium stond en een intrigerende, naar meer smakende set speelde.

Dat moment is nu aangebroken, na een periode waarin Emil op zoek was naar de richting die hij uit wilde gaan. Of, zoals hij het zelf zegt: ‘het was een soort zwemmen in de oceaan zonder een echt doel of enig aanknopingspunt. Nu is het alsof ik het strand heb bereikt’. Dat strand ligt vanavond in Rotown Rotterdam. Welkom terug, Loney Dear.

website Loney Dear

error: Content is protected !!