Lotte Walda lanceert Good Old Days Vintage Tour

Singer-songwriter Lotte Walda (21) uit Limburg brengt op 26 juli haar nieuwe single & video clip Good Old Days uit en toont opnieuw haar veelzijdigheid met een uitstapje naar country en roots. De single wordt geheel in stijl vergezeld door een landelijke Vintage Tour langs vintage winkels.

Op haar 16e won ze zowel de Kunstbende als Pinkop Cover Contest 2015. De jury – bestaande uit Giel Beelen, Jan Smeets en Jett Rebel – waren lovend over haar zuivere stem. Het begin van haar doorbraak volgde in 2017 toen ze Giel’s Talentenjacht won, op het affiche van Pinkpop verscheen en met Douw Bob het podium deelde in Paradiso. Sindsdien is ze een graag geziene gast bij o.a. DWDD, 3FM, Radio 2 en L1. 

Ook werd ze op 3FM door Fajah Lourens gevraagd een nummer te schrijven voor haar overleden neefje. Haar in 2017 uitgebrachte single Bag Full Of Dreams bereikte meer dan 1 miljoen plays op Spotify. In 2018 bracht ze vervolgens in eigen beheer haar debuut album Sunflower uit en scoorde zelfs bijna 2 miljoen plays met de single Let It Flow. Met gemiddeld 100.000 luisteraars per maand reist Lotte de wereld over en speelde ze o.a. in Nashville (USA), Frankrijk, Spanje, Marokko, Turkije en zelfs China. Tussen de optredens door speelt ze bijna dagelijks als straatmuzikant.

Lotte is iemand die haar droom durft te leven en overal haar boodschap verspreid. Zo organiseerde ze het Beautiful People festival waarbij ze o.a. voedsel en kleding inzamelde die ze vervolgens zelf naar de voedsel- en kledingbank bracht. De naam van het festival komt van een liedje van Woodstock ’69 coryfee Melanie. Ook in de internationale muziekscene heeft ze haar weg namelijk al gevonden. Ze heeft goed contact met haar heldin Melanie en bezocht haar deze zomer persoonlijk in Nashville. Ook is ze bevriend met Will & The People, waar ze verschillende keren het podium mee deelde. Dit alles is nog maar een kleine greep uit het bewogen reizende muzikanten bestaan van de jonge Lotte Walda..

Zie ook het verslag van Lotte van de popronde 2018

Good Old Days Vintage Tour:

19 september Giensch Maastricht
25 september Bar en Zo Den Haag
26 september Roxy’s Vintage Utrecht
27 september Nenini Nijmegen

 

 

error: Content is protected !!