LUWTEN presenteert self-titled debuutalbum

Op 13 oktober brengt LUWTEN – de groep rond liedschrijver Tessa Douwstra – het self-titled debuutalbum ‘Luwten’ uit. De eigenzinnige folkliedjes, gevoel voor klank en ruimte voor elektronica, worden geprezen door internationale muziekcritici en maakten LUWTEN tot één van de veelbelovende nieuwkomers op Noorderslag 2017. Op zondag 3 september is de band live te zien op het meerdaagse festival Into the Great Wide Open en op 16 september tijdens de Nacht van Kunst en Kennis in Leiden. In december volgt een tour langs Nederlandse clubs en podia.

Met LUWTEN geeft Tessa Douwstra zich eindelijk de ruimte die ze nodig heeft. Weg van druk en drukte, en op zoek naar de ultieme plek waar het enkel draait om de noodzaak ‘s avonds iets te hebben gecreëerd wat er die ochtend nog niet was. Haar muziek gaat over het blokje om dat je soms nodig hebt om je hoofd leeg te lopen en ruimte te creëren om overeenkomsten en verschillen scherper te zien. Douwstra maakt zich ook sterk voor de verlegen mens. Voor degene die het lef heeft sommige dingen niet te durven. Die liever afwacht en op eigen tempo afweegt wat hij of zij zelf wil.


Voor het debuutalbum werkte LUWTEN samen met percussionist en producer Frank Wienk (BINKBEATS). De reden dat het totale maakproces uiteindelijk een periode van ruim twee jaar overspant is terug te vinden in de detailverliefdheid die de plaat kenmerkt. Een uit de verte opdoemend ruisje, een vocoder, een catchy refrein, een uitgesponnen piano-intro en dat alles rondom Tessa Douwstra’s kenmerkende stem.

Go Honey

Eerder dit jaar wist LUWTEN internationaal hoge ogen te gooien met de albumtrack Go Honey dat in de eerste week na de release al meer dan 60.000 keer werd gestreamd en op Spotify uitgeroepen werd tot één van de beste ‘Fresh Finds’ uit de eerste helft van 2017. Ook kreeg het enthousiaste reviews van blogs als IndieShuffle en All Things Go Music (“A stunning dream-pop debut”).

Naast de optredens op festival Into the Great Wide Open (zon. 3 sep) en de Nacht van Kunst en Kennis in Leiden (16 sep) is LUWTEN verder live te zien in muziekcafé Merleyn in Nijmegen (21 dec), Paradiso, Amsterdam (22 dec) en Rotown Rotterdam (23 dec).

Photo || © RijnoBoonPhotography

error: Content is protected !!