Oprichter en zanger/gitarist van The Jayhawks Luxor Live

Op 5 oktober staat Mark Olson met zijn partner Ingunn Ringvold op het podium van Luxor Live. Olson is oprichter en zanger/gitarist van The Jayhawks, de legendarische Amerikaanse band die met tijdloze meesterwerken als ‘Hollywood Town Hall’ (1991) en ‘Tomorrow The Green Grass’ (1995) een belangrijke stempel heeft gedrukt op het alt-country en americana-genre.

mark olson

Nadat hij The Jayhawks verliet maakte Olson, naast een aantal solo-albums, een paar platen met The Original Harmony Ridge Creek Dippers en in 2011 verscheen nog eenmalig een plaat met zijn oude band. Verder vond Olson met de Noorse zangeres en multi-instrumentaliste Ingunn Ringvold een nieuwe partner in het leven én in de muziek. Samen brachten zij het lovend ontvangen album ‘Good-bye Lizelle’ uit en inmiddels touren ze de hele wereld over.

Eerder werd al bekend dat de band Jeffrey Halford & the Healers op 5 oktober op het podium van Luxor Live staat, maar het Arnhemse poppodium wist slim gebruik te maken van het tourschema van Olson & Ringvold waardoor nu voor die avond sprake is van een bijzondere double-bill.

Website Mark Olson

Website Mark Olson

error: Content is protected !!