Nederlands-Letse indiefolk band weet publiek muisstil te krijgen

Na de release van het debuutalbum ‘Woodfalls’ maakte de succesvolle jonge Nederlands-Letse indiefolk band Matt Winson een rondgang langs diverse poppodia en concertzalen. Vanavond staan ze op het podium van Mezz in Breda waar ze het publiek, naast de nodige nummers van het album, bij wijze van voorproefje kennis laten maken met een aantal nieuwe singles die over een week of drie ook via Spotify te beluisteren zijn.

De bescheiden zaal en enkel wat sfeerverlichting creëert vanavond iets van een huiskamergevoel dat goed past bij de muziek van Matt Winson. Opvallend aan deze uit vier man bestaande formatie is het feit dat drie van hen meerdere instrumenten (tegelijkertijd) bespelen. En dit doen ze gewoon in een t-shirtje. De heren zijn niet van de poespas, dat is wel duidelijk. Bij Matt Winson gaat het echt om de muziek.

Ook vanavond weet Matt Winson het publiek in Mezz met een fraai optreden muisstil te krijgen. Ondanks hun internationale geluid is deze formatie ‘gewoon’ opgericht in Nederlandse studentenkamers en in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwaardige band die een kenmerkende sound heeft weten te creëren met invloeden uit pop, jazz en country en meerstemmige zang, banjo en trompet.

De meest beluisterde track van het album is het titelnummer Woodfalls, volgens de band een metafoor voor het ontstaan van nieuwe mogelijkheden na het zetten van een punt achter het verleden. Voorafgaand aan dit nummer laat frontman Matthijs Steur weten dat de tour er bijna opzit en Woodfalls om die reden vanavond een extra lading heeft en staat voor zowel een einde als een nieuw begin.

Tekst: Flore Noordijk || Photos: © Oak Wijit

Website Matt Winson

 

error: Content is protected !!