Michael Landau’s ‘Rock Bottom”

‘Rock Bottom’; het suggereert Joni Mitchell’s bedwelmende brouwsel van beeldende beladen woorden en mystieke melodieën even gemakkelijk als het Hendrix oproept, Arthur Lee en Love’s Forever Changes en Buffalo Springfield. Het is echter bovenal een album met een eigenzinnige stem.

Michael Landau heeft zich omringd met bekende gezichten uit zijn muzikale verleden zoals David Frazee (Burning Water) op zang en songteksten die alleen poëzie kunnen worden genoemd, zijn broer Teddy Landau (Raging Honkies) op bas, Larry Goldings op orgel en Alan Hertz op drums. Het voor hen vertrouwde terrein geeft dit album een ongelooflijk gevoel van timing en samenhang. Er zijn talloze wendingen en bochten, en de plaat ontvouwt zich met exotische geluiden en onthullende gevoelens, maar het is zo goed gecomposeerd en uitgevoerd dat het lijkt op een reis in het spirituele.

(Steve Lukather)-“Michael Landau is een onontdekte edelsteen … een van Gods gitaristen. Ik heb veel met hem samengespeeld en hij heeft me echt geïnspireerd. Michael is absoluut een van mijn favoriete gitaristen ter wereld. “

Opgroeiend met de muziek van de Beatles, Jimi Hendrix, Cream en Led Zeppelin, reisde een jonge Michael Landau samen met Robben Ford langs de westkust . Op 19-jarige leeftijd trad hij in dienst bij Boz Scaggs voordat hij uiteindelijk deel nam aan sessies met Pink Floyd, Miles Davis, Joni Mitchell (hij toerde uitgebreid met Mitchell door de vroege jaren ’80), BB King, James Taylor, Ray Charles, Rod Stewart, en talloze anderen.

Rock Bottom is een album voor zijn leeftijd. In tijden van angst en culturele onrust, fungeert het als een spirituele kalmerende, boeiende en rustgevend fundament zonder jezelf onnodig in de weg te zitten. Je krijgt het idee dat deze plaat heel gemakkelijk is gekomen voor degenen die het hebben gemaakt, maar wel degelijk onderbouwd met verfijning en intellect. Woensdag 28 februari staat Michael Landau Liquid Quartet in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer.

Tracklist

  1. Squirrels
  2. Bad Friends
  3. Getting Old
  4. We all Feel The Shame
  5. We’re Alright
  6. One Tear away
  7. Poor Dear
  8. Freedom
  9. Heaven In The Alley
  10. Speak Now, Make Your Peace

   Mascot Label Group / Provogue

Website Mascot LabelGroup/Provoque

error: Content is protected !!