Midnight Oil met exclusieve show naar Amsterdam

Bezig aan een grote wereldtournee geeft de Australische rock ‘n roll band Midnight Oil op 23 juni een voor ons land exclusief concert in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Het zal niemand verbazen dat alle shows van deze ‘The Great Circle 2017 Tour’ inmiddels uitverkocht zijn. Midnight Oil verkocht meer dan een miljoen albums en is vooral bekend van de monsterhit Beds Are Burning uit 1988.

Wat minder mensen weten is dat de band al sinds 1971 bestaat, toen nog onder de naam Farm. Midnight Oil werd ooit genomineerd voor een Grammy Award en behaalde de eerste plaats in ‘The Australian Best Album’. In de loop der jaren zette de band zich steeds vaker in voor mens en milieu en gaf diverse benefiet concerten.  

‘The Full Tank’

In 2002 besloot de band te stoppen vanwege de succesvolle politieke carrière van zanger Peter Garrett. Om vervolgens in 2009 éénmalig bij elkaar te komen voor een benefiet concert voor de slachtoffers van een natuurramp in Australië. Nu, acht jaar later en tot grote vreugde van de vele fans, is Midnight Oil sinds vorig jaar weer actief en bezig met een comeback. En met ‘The Full Tank’ bracht de band een box uit met alle geremasterde albums. Deze box zal ongetwijfeld te koop zijn tijdens de komende show in Paradiso.

Mariska Lie A Ling

Website Midnight Oil

error: Content is protected !!