Utrechtse indiefolk band trapt tournee af in Nijmegen

Deze show is verplaatst naar vrijdag 2 februari in Merleyn

‘We Only Part To Meet Again’, de titel van het in 2015 verschenen tweede album van Mister and Mississippi, is in meerdere opzichten een toepasselijke. Onlangs verscheen met ‘Mirage’ het derde album van de Utrechtse indie-folkband rond zangeres en frontvrouw Maxime Barlag en binnenkort zijn ze ook weer te bewonderen in het club-circuit. Op donderdag 23 november trappen ze hun tournee af met een optreden n het Nijmeegse poppodium Doornroosje.

De dromerige folkpop van dit sympathieke kwartet overstijgt niet alleen alle tijden, maar is ook van alle tijden. Na het veelbelovende titelloze debuut in 2013 kwam de band in 2015 met de geslaagde opvolger ‘We Only Part To Meet Again’. En nu, twee jaar later, is de band terug met het album ‘Mirage’.

Voor dit album dook het viertal samen met producer Simon Akkermans de Kytopia-studio’s in en sloegen daarmee een nieuwe weg in. Het geluid van de plaat wordt gedomineerd door zware en donkere synths, bas en drums en grootse gitaarmelodieën. Een stapje vuiger dan de folkpop waarmee de band bekendheid vergaarde, met bijzonder goed uitpakkende nieuwe nummers.

Na de kick-off in Nijmegen is Mister and Mississippi verder nog te bewonderen in de Effenaar (Eindhoven, 30 nov), Neushoorn (Leeuwarden, 1 dec), Mezz (Breda, 8 dec), Victorie (Alkmaar, 9 dec), Burgerweeshuis (Deventer, 14 dec), Fluor (Amersfoort, 15 dec), Patronaat (Haarlem, 16 dec), Rotown (Rotterdam, 21 dec) en Nieuwe Nor (Heerlen, 22 dec).

Website Mister and Mississippi

 

error: Content is protected !!