Utrechts indiefolk kwartet met nieuw album naar Haarlem

‘We Only Part To Meet Again’, de titel van het in 2015 verschenen tweede album van Mister and Mississippi, is in meerdere opzichten een toepasselijke. Onlangs verscheen met ‘Mirage’ het derde album van de Utrechtse indiefolk band rond zangeres en frontvrouw Maxime Barlag en binnenkort zijn ze ook weer te bewonderen in het club-circuit. Op zaterdag 16 december staat het het sympathieke Utrechtse kwartet op het podium van het Patronaat in Haarlem.

Mister and Mississipi || Photo: Sanja Marusic

De dromerige folkpop van het sympathieke Utrechtse kwartet Mister and Mississippi overstijgt niet alleen alle tijden, maar is ook van alle tijden. Na het veelbelovende titelloze debuut in 2013 kwam het sympathieke Utrechtse kwartet in 2015 met de geslaagde opvolger ‘We Only Part To Meet Again’ en nu, twee jaar later, is de band terug met het album ‘Mirage’.

Voor dit album dook de band samen met producer Simon Akkermans de Kytopia-studio’s in en sloegen daarmee een nieuwe weg in. Het geluid van de plaat wordt gedomineerd door zware en donkere synths, bas en drums en grootse gitaarmelodieën. Een stapje vuiger dan de folkpop waarmee de band bekendheid vergaarde, met bijzonder goed uitpakkende nieuwe nummers.

Verder is Mister and Mississippi te bewonderen in Doornroosje (Nijmegen, 23 nov), Effenaar (Eindhoven, 30 nov), Neushoorn (Leeuwarden, 1 dec), Mezz (Breda, 8 dec), Victorie (Alkmaar, 9 dec), Burgerweeshuis (Deventer, 14 dec), Fluor (Amersfoort, 15 dec), Rotown (Rotterdam, 21 dec) en Nieuwe Nor (Heerlen, 22 dec).

Website Mister and Mississippi

error: Content is protected !!