Line-up festival Music Meeting bevat veel primeurs

Met het vrijgeven van de laatste namen waaronder Mehliana feat. Brad Mehldau & Mark Guiliana, Mark Guiliana Beat Music, Barmer Boys, The Baylor Project, het Italiaanse Canzoniere Grecanico Salentino en de uit Toearegs bestaande Malinees-Berberse formatie Tinariwen is het programma van de Music Meeting compleet. En ook dit jaar is het festival weer geslaagd in het streven een uiterst boeiende en avontuurlijke line-up van internationale bands en artiesten neer te zetten. Komend Pinksterweekend – op 23, 24 en 25 mei – vindt de 31e Music Meeting plaats in Park Brakkenstein in Nijmegen.

Music Meeting

Het is opvallend te noemen dat de line-up voor een groot deel bestaat uit bands en artiesten die nog niet eerder in Nederland te bewonderen waren. Zo heeft de Music Meeting onder meer de primeur voor de komst van Canzoniere Grecanico Salentino, The Jones Family Singers, Havana-Paris-Dakar, Noura Mint Seymali, Bamba Wassoulou Groove, Mark Guiliana Beat Music, Barmer Boys en The Baylor Project.

Uitdaging

Opmerkelijk is zeker ook de samenwerking tussen de Cubaanse multi-instrumentalist Roberto Fonseca en de Malinese zangeres Fatoumata Diawara. Hetzelfde geldt voor het bijzondere internationale project ‘De Uitdaging’ met Lilian Vieira, Erminia Fernández Córdoba en R-chestra & Shaza Haye. Daarmee maakt de Music Meeting haar bekende slogan ‘De beste muziek die je zelden ziet’ wederom meer dan waar. Volgens de organisatie ‘telt ook de 31ste editie weer een weldadige overvloed aan onbekende, hoogwaardige muziek uit alle delen van de wereld’. 

Sinds jaar en dag staat het festival ook bekend om haar grote diversiteit aan stijlen en genres waaronder afro-pop, latin, brass-house, gospel, salsa, impro-jazz, funk en natuurlijk de vele crossovers. Niet voor niets werd de Music Meeting in 2013 door het toonaangevende Engelse magazine Songlines verkozen tot één van de 25 beste muziekfestivals wereldwijd. En ontving programmeur en initiator Wim Westerveld begin dit jaar terecht een Lifetime Achievement Award tijdens Eurosonic Noorderslag.

Music Meeting

Voor het gehele programma, ticketverkoop en verdere informatie verwijzen wij naar de website van de Music Meeting

error: Content is protected !!