Internationaal muziekfestival komt met 2nd Music Meeting XS

Na de succesvolle eerste editie in 2014 presenteert festival Music Meeting op 20 en 22 november in poppodium Doornroosje en LUX, Nijmegen de 2nd Music Meeting XS. Passend bij de gevoerde slogan ‘de beste muziek die je zelden ziet’ zijn zowel het project van Marc Ribot & The Young Philadelphians + Strings en de nieuwe afrobeatfunkrock-sensatie Baba Commandant & The Mandingo Band op deze 2e indoor-editie voor het eerst in Nederlandse te bewonderen. Verder maken ook ‘onze eigen’ Wende Snijders en het powerjazz-trio The Bad Plus hun opwachting.

Wende Snijders

Het Nijmeegse festival Music Meeting heeft een rijke historie die inmiddels 32 jaar beslaat. Vorig jaar introduceerde het festival de eerste en door publiek en pers lovend ontvangen Music Meeting XS. En dit jaar breidt de indoor-editie uit met een tweedaagse versie waarbij het naast Doornroosje ook samenwerkt met LUX in Nijmegen.

Evenals in de grote Pinkster-editie haalt Music Meeting opnieuw primeurs naar Nederland. Zoals Marc Ribot (o.a. Tom Waits, Elvis Costello en Madeleine Peyroux) die met The Young Philadelphians en een strijkerssectie een moddervet eerbetoon brengt aan de klassieke ‘Philly Soul Sound’ en Ornette’s free-funk en dit alles verrijkt met zijn typisch dwarse Ribot-tik, waarin niets is wat het lijkt. Maar ook de dampende afrobeat-funkrock-sensatie Baba Commandant & The Mandingo Band  is voor het eerst in Nederland te bewonderen. Beide optredens vinden plaats op vrijdag 20 november in Doornroosje.

Wende Snijders

Twee dagen later is het in LUX, Nijmegen genieten van de vocale powerlady Wende Snijders die wij afgelopen zomer onder meer nog aan het werk zagen tijdens een speciale editie van Zomer op het Plein in Alkmaar en kort daarna (samen met het Gelders Orkest) in Bloemendaal  Bij deze optredens stond haar album ‘Last Resistance’ centraal maar op de 2nd Music Meeting XS zal Snijders het publiek trakteren op een exclusief voorproefje van nieuw werk. Verder kan het publiek op zondag 22 november in LUX ook genieten van het Amerikaanse top-trio The Bad Plus.

Music Meeting

Voor meer info over het programma en ticketverkoop verwijzen wij naar de website van de Music Meeting

error: Content is protected !!