Psychedelisch powertrio naar Utrecht

Op zaterdag 23 december staat het Nederlands-Nieuw-Zeelandse psychedelische powertrio My Baby op het podium van TivoliVredenburg in Utrecht. Na de met een Edison bekroonde plaat ‘Shamanaid’ verscheen eerder dit jaar met ‘Prehistoric Rhythm’ het meest recente album. De fans die deze uit Cato van Dijck (zang, gitaar), Joost van Dijck (drums) en Daniel ‘Dafreez’ Johnston (gitaar) bestaande formatie eerder aan het werk hebben gezien weten dat hun shows vaak uitmonden in een bezwerende happening.

Met name live weet My Baby het publiek te bezweren met hun opzwepende en broeierige  mix van swamp-voodoo-blues, soul, funk, gospel, rock & roll en hypnotiserende trance. Dit bewees de band eerder op overtuigende wijze in onder meer het Nijmeegse poppodium Doornroosje en het Arnhemse Luxor Live en op nagenoeg alle grote festivals. Niet voor niets werd de band eerder tot tweemaal toe genomineerd in de categorie Best Live Act.

Prehistoric Rhythm Tour Part II

In 2013 werd de band met het debuutalbum ‘My Baby Loves Voodoo!’ al genomineerd voor een Edison in de categorie Jazzism Publieksprijs om later met ‘Shamanaid’ daadwerkelijk een Edison in de categorie Alternative in de wacht te slepen. Inmiddels zijn ze in het kader van het nieuwe album bezig aan hun grote Europese Prehistoric Rhythm Tour Part II.

Naast het optreden in Patronaat is My Baby ook te bewonderen in Paard (den Haag, 23 nov), 013 (Tilburg, 24 nov), Hedon (Zwolle, 25 nov), Muziekgieterij (Maastricht, 30 nov), Grenswerk (Venlo, 1 dec)) en TivolVredenburg (Utrecht, 23 dec).

Photos: © Rijno Boon Photography

Website My Baby

 

error: Content is protected !!