Powertrio MY BABY headliner 15e editie Kids ‘n’ Billies

Het naar eigen zeggen ‘rock ’n rollste festival voor de hele familie’ viert dit 15-jarig jubileum met een speciale editie. Alvorens het vertrouwde festival Kids ’n’ Billies op zaterdag 17 juni plaatsvindt in Openluchttheater De Goffert in Nijmegen is op vrijdag 16 juni een extra avond ingelast met de psychedelische bluesrock band DeWolff + The Dawn Brothers. Headliner van deze 15e editie  is de Nederlands-Nieuw-Zeelandse formatie MY BABY.

Met het succesvolle powertrio MY BABY heeft festival Kids ’n Billies een aansprekende headliner in huis gehaald. Deze uit Cato van Dijck (zang/gitaar/viool), drummer Joost van Dijck en (slide)gitarist Daniel “Dafreez” Johnston bestaande formatie is de laatste jaren een graag geziene gast is op nagenoeg alle grote festivals. Zo stond de band eerder onder meer op Lowlands, Zwarte Cross, Paaspop, Down The Rabbit Hole en Festival Mundial in Tilburg.

De muziek van MY BABY is een opzwepende en broeierige mix van swamp-voodoo-blues, soul, funk, gospel, trance en psychedelische invloeden die zij zelf omschrijven als ‘delta trance Louisiana dub indie funk’. De live-shows van deze formatie hebben doorgaans een hypnotiserende en bezwerende uitwerking op het publiek. Dit bewezen zij onlangs nog met een overtuigend optreden in een stijf uitverkocht Nijmeegs poppodium Doornroosje ter promotie van de vorige maand verschenen nieuwe plaat ‘Prehistoric Rhythm’.

Voor het gehele programma en verdere informatie over optredende bands en artiesten verwijzen wij naar de website van Kids ’n’ Billies

Photo MY BABY ||  ©  Rijno Boon

Website Kids ’n’ Billies

error: Content is protected !!