Kensington eerste headliner Huntenpop

Op vrijdag 11 & 12 augustus vindt in het Dru Park in Ulft alweer de 28e editie van festival Huntenpop plaats. Achter de schermen is de organisatie alweer volop bezig en kan het publiek op het gebied van de programmering ook dit jaar weer een gevarieerde line-up verwachten. Naast bevestigde namen als Delain, Drive Like Maria, Bökkers, Paul Elstak, Kraantje Pappie, Daan en Projekt Rakija heeft de organisatie met Kensington de eerste headliner aangetrokken..

In 2013 sloot Kensington nog het Serious Talent-podium op Huntenpop af maar in de jaren daarna is deze Utrechtse formatie uitgegroeid tot één van de grootste rockbands van Nederland. En met nummers als War, Streets, Home Again en Riddles zijn ze inmiddels ook een gevestigde naam in het buitenland. Eind vorig jaar bracht de band met ‘Control’ het meest ambitieuze en intieme album tot nu toe uit.

Ziggo Dome

Als één van de weinige Nederlandse bands slaagde Kensington er in om drie avonden op rij een totaal uitverkochte Ziggo Dome in Amsterdam op stelten te zetten en voor eind dit jaar staan er alweer vijf sold out shows in de Ziggo Dome op de rol. Maar voor dat het zover is keert de band terug naar Huntenpop waar ze het programma op de Open Air Mainstage afsluiten.

Ook dit jaar streeft Huntenpop er naar een gevarieerd programma neer te zetten en met het vrijgeven van de eerste namen is hier in ieder geval een begin meegemaakt want naast Kensington kan het publiek ook genieten van de symfonische metalband Delain, het Belgisch-Nederlandse powertrio Drive Like Maria, balkan brassband Project Rakija, de Sallandse dialect-rock band Bökkers en de eclektronische muziek van Daan. Of dansen op de raps en beats van Kraantje Pappie of de happy hardcore van Paul Elstak.

De komende maanden maakt de organisatie meer namen bekend. Voor info, nieuws, programma en ticketverkoop verwijzen naar de website van Huntenpop

Website Huntenpop

error: Content is protected !!