Festival Huntenpop komt met nieuwe namen

Nadat eerder bekend werd dat onder andere Delain, Drive Like Maria, Bökkers, Paul Elstak, Kraantje Pappie, Daan, Projekt Rakija en headliner Kensington naar Huntenpop komen maakte de organisatie onlangs bekend met dat ook Chef’Special, Navarone, King King, Ward Thomas, The Grand East, Giocatori en Danjah aan de line-up zijn toegevoegd.

Met de succesvolle Nederlandse rockband Navarone haalt Huntenpop een absolute live-sensatie in huis. Frontman Merijn van Haren beschikt over een fabelachtige rockstem die bij vlagen doet denken aan de hoogtijdagen van Deep Purple zanger Ian Gillian. Met hun soulvolle seventiesrock en invloeden uit de grunge en alternatieve rock bewijst deze Nijmeegse formatie dat het zowel op plaat maar zeker tijdens live-shows met recht beschouwd mag worden als één van de beste rockbands van ons land.

Chef’Special

Naast Kensington heeft het festival met Chef’Special nog een populaire Nederlandse act weten te strikken. Afgelopen zomer deed de band maar liefst 47 shows in de VS als support-act van Twenty One Pilots, stonden ze twee keer in de Madison Square Garden en traden ze op in het wereldberoemde Red Rocks amfitheater. In maart verscheen het nieuwe album ‘Amigo’ en later dit jaar geeft de Haarlemse band de grootste show uit hun carrière, in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Ook de uit Twente afkomstige rock ‘n soul band The Grand East, die voorheen aan de weg timmerde onder de naam Texas Radio, komt naar het festival in Ulft. Met deze naamsverandering lijkt de band een juiste koers gekozen te hebben hetgeen onlangs bleek tijdens een overtuigend optreden in muziekcafé Merleyn in Nijmegen in het kader van het vorig jaar verschenen debuutalbumMovano Camerata‘.

Eerder maakte het festival al met trots bekend dat het de uiterst succesvolle Utrechtse formatie Kensington als headliner heeft aangetrokken. Andere eerder vrijgegeven namen zijn die van de symfonische metalband Delain, het Belgisch-Nederlandse powertrio Drive Like Maria, balkan brassband Project Rakija, de Sallandse dialect-rock band Bökkers en de elektronische muziek van Daan. Of dansen op de raps en beats van Kraantje Pappie of de happy hardcore van Paul Elstak.

De komende maanden maakt de organisatie nog meer namen bekend. Het festival vindt dit jaar plaats op 11 & 12 augustus in het vertrouwde Dru Park in Ulft. Voor info, nieuws, programma en ticketverkoop verwijzen naar de website van Huntenpop

Navarone || Photo: © Rijno Boon

Website Huntenpop

 

error: Content is protected !!