Met onze LSM ‘Spotlight’ richten wij iedere maand de spotlights op een nieuwe release van een bepaalde band of artiest. Deze maand richten wij onze pijlen op de Belgische formatie Nordmann.  

Drie jaar na het behalen van een tweede plaats in HUMO’s Rock Rally en een eerste titelloze EP en twee jaar na de release van het enthousiast onthaalde debuutalbum ‘Alarm’ (2014) brengt de Belgische band Nordmann op 29 september met ‘The Boiling Ground’ het tweede album uit via V2 Records.

‘The Boiling Ground’ bevat acht nieuwe songs en werd opgenomen in studio La Patrie van Koen Gisen. Het artwork is van de hand van Sammy Slabbinck, die eerder ook het artwork voor Leonard Cohen’s laatste album ontwierp. Volgens V2 Records behoudt de band op het nieuwe album de herkenbare Nordmann-identiteit, terwijl hun geluid en visie breder en meer doorleefd klinkt dan voorheen. Door een grondige voorbereiding en de wil om een echte bandplaat te maken is ‘The Boiling Ground’ meteen Nordmanns strakste, meest diverse én samenhangende release.

Doorspekt met repetitieve, stuwende wentelingen en manische, door liters espresso aangedreven uitspattingen tot elegante droompartijen en voortdurend van vorm veranderende soundscapes is ‘The Boiling Ground’ een album waarin elke slag, kreet, grom en incisie z’n juiste plaats kreeg, aldus de band.

Ondanks en ook mede door hun activiteiten in talloze andere projecten, werkten Mattias De Craene (saxofoon), Edmund Lauret (gitaar), Dries Geusens (bas) en Elias Devoldere (drums) hard om met dit nieuwe werk hun debuut te overtreffen. Met  ‘The Boiling Ground’ is Nordmann overduidelijk klaar voor de volgende stap en stuwt het zich naar de voorste rangen van België’s rijke, ronkende muziekscene.

Na de release op 29 september presenteert de band op 18 oktober haar nieuwe album in Ancienne Belgique.

Nordmann – ‘The Boiling Ground’
V2 Records – Release date: 29 september 2017

01. Save The Twos
02. Silver & Black
03. Dover
04. The King
05. Untercool
06. Hercules
07. No Holy Feet
08. Joe

error: Content is protected !!