Once in a Blue Moon Festival een pareltje in de festival-agenda
 
De festival agenda in Nederland is tegenwoordig vol gevuld met wekelijks, naast de grote festivals, tientallen kleinere festivals. De festivalliefhebber moet dus keuzes maken of de echte pareltjes weten te vinden. Op zaterdag 24 augustus vindt in het Amsterdamse Bos zo’n pareltje plaats: het ‘Once in a Blue Moon’ festival. De liefhebbers van Americana, Roots, Country en Folk krijgen hier een dagvullend programma voorgeschoteld om de vingers aan af te likken.
 

Na een succesvolle eerste versie van Once in a Blue Moon (OIABM) vorig jaar, met onder meer David Crosby en Seasick Steve, is de line-up van de tweede editie weer veelbelovend. Met Eels en Mike Scott’s Waterboys wordt een goede festivalsfeer al gegarandeerd. Naar Courtney Barnett, als een van de afsluiters, zijn we vooral heel benieuwd. Tyler Childers vertegenwoordigd de jongere generatie country zangers en bijzondere optredens zijn te verwachten van onder meer de combinatie Duff McKagan (Guns N’ Roses) en Shooter Jennings (zoon van ..) en Michelle David en haar Gospel Sessions.
 
 
Nederland wordt vertegenwoordigd door The Grand East en Next of Skin, een gelegenheidsband met onder meer leden van Dawn Brothers (vorig jaar ook al vertegenwoordigd) en DeWolff. En wat te denken van singer-songwriters als Robert Ellis, Dylan Leblanc, Israel Nash en Baptiste W. Hamon. Het is duidelijk dat OIABM zich in het overvolle festivalland onderscheidt door haar muzikale identiteit.
 

Zestien optredens op drie podiums in een sfeervolle setting. Het gaat volgens de organisatie vooral om het vieren van muziek, waarbij de programmering vooral authentiek en traditioneel is, zonder voorspelbaar te zijn. Hier hoort ook een afgestemde randprogrammering en aankleding van het festival terrein bij. Het Amsterdamse Bos wordt die zaterdag voor even klein Southern Amerika, met BBQ-, TexMex en Kentucky soul food. 
 

Haal de strohoeden maar uit de kast en trek de cowboy laarzen aan, de poorten gaan om twaalf uur open en er zijn nog enkele kaarten te verkrijgen.
 
error: Content is protected !!