‘The Man with the Golden Voice’ naar Groningen

Op 11 mei staat de legendarische Britse singer-songwriter Paul Carrack met een bijzonder ‘seated’ concert in De Oosterpoort in Groningen. Naast een succesvolle solocarrière met evergreens als I Need You en Dedicate is Carrack, die ook wel ‘The Man with the Golden Voice’ wordt genoemd, vooral bekend als bandlid van Mike & The Mechanics en samenwerkingen met onder meer The Eagles, BB King, Elton John, The Smiths, Simply Red, Roxy Music, Roger Waters en Eric Clapton.

Paul Carrack

Het grote publiek kent de nu 65-jarige Paul Carrack met name als één van de leadzangers van de supergroep Mike and The Mechanics. Samen met onder meer Mike Rutherford (Genesis) scoort hij wereldhits als All I Need Is A Miracle, Over My Shoulder en natuurlijk The Living Years. Maar daarnaast heeft hij door de jaren heen ook een succesvolle solocarrière opgebouwd en in die hoedanigheid achttien albums uitgebracht en klassiekers geschreven voor anderen, waaronder How Long, Love Will Keep Us Alive voor The Eagles.

The Man with the Golden Voice

Paul Carrack, ook wel ‘The Man with the Golden Voice’ genoemd, wordt alom beschouwd als één van de beste Britse singer-songwriters aller tijden. Midden jaren zeventig maakt hij voor het eerst internationaal faam als tekstschrijver en bandlid van de pubrock-formatie Ace. Daarnaast is hij actief als sessiemuzikant bij The Pretenders, The Smiths en Roxy Music en vanaf begin jaren tachtig bouwt hij aan een solocarrière. Met zijn tweede soloalbum ‘Suburban Voodoo’, met onder meer de hitsingle I Need You breekt Carrack uiteindelijk door als solartiest. Daarna scoort hij ook met het album ‘One Good Reason’ (1987) waarvan de single Don’t Shed A Tear de negende positie in de Billboard Hot 100 bereikt.

Dedicated

De wellicht grootste solo-hit van Carrack in Nederland, Dedicated, is terug te vinden op het album ‘Groove Approved’ uit 1989. Naast zijn solowerk is hij vanaf het begin van de jaren ’90 ook weer actief als sessiemuzikant en werkt hij samen met BB King, Simply Red, Ringo Starr, Elton John en Roger Waters’ mega-project ‘The Wall Live’ in Berlijn, waar 250.000 mensen op af komen. Maar ook als solo-artiest speelt Carrack wereldwijd louter voor uitverkochte zalen. Na het goed ontvangen ‘Souls Shadows’ (2016) schrijft hij momenteel alweer aan een nieuw album.

NPO Radio 5 presenteert

Naast het optreden in De Oosterpoort is Paul Carrack in ons land verder nog te bewonderen in het Chasse Theater (Breda, 12 mei), Parkstad Limburg Theater (Heerlen, 14 mei) en Koninklijk Theater Carré in Amsterdam (15 mei). De concerten maken deel uit van zijn grootste solo-tour ooit want naast de optredens in ons land staat hij maar liefst vijfentwintig keer op de planken in het Verenigd Koninkrijk en één keer in België. Hoewel Paul Carrack met zijn briljante band aantreedt vinden deze ‘seated’ concerten plaats in een intiemere setting dan voorheen.

Website Paul Carrack

error: Content is protected !!