‘The Modfather’ komt in juni naar ons land

Begin juni komt de Britse muzikant Paul Weller voor een drietal shows naar ons land. Voordat hij vanaf de jaren negentig aan een succesvolle solo-carrière begon maakte Weller in de jaren zeventig furore met The Jam en in de jaren tachtig deed hij hetzelfde met The Style Council. De door de Britpop-generatie tot ‘The Modfather’ gekroonde artiest staat op 7 juni op het podium van Doornroosje in Nijmegen, een dag later in het Paard in Den Haag en op 9 juni in poptempel Paradiso in Amsterdam.

Paul Weller wordt door de Engelse pers gezien als de man die in de jaren negentig de Britpop nieuw leven heeft ingeblazen en bands als Blur, Oasis en Arctic Monkeys noemen hem als grootste inspiratiebron. Hij scoorde grote hits met onder meer Wildwood, You Do Something To Me en The Changing Man en bracht twaalf albums uit waaronder het geprezen en succesvolle ‘Stanley Road’.

‘The Modfather’ staat garant voor een avondje Britse popmuziek van de bovenste plank en voor de fans is het fijn te weten dat hij tegenwoordig ook de hits van The Jam en The Style Council weer opgenomen heeft in zijn set-list. Het is hoe dan ook een creatief en druk jaar voor Weller. Hij schreef de soundtrack voor de film ‘Jawbone’ en dit voorjaar brengt hij met  ‘A Kind Revolution’ zijn dertiende solo-album uit.

Website Paul Weller

 

error: Content is protected !!