‘The Modfather’ komt naar Den Haag

Op 8 juni staat de Britse muzikant Paul Weller op het podium van het Paard in Den Haag. Voordat hij vanaf de jaren negentig aan een succesvolle solo-carrière begon maakte Weller in de jaren zeventig furore met The Jam en in de jaren tachtig deed hij hetzelfde met The Style Council. Naast het optreden in Den Haag staat de door de Britpop-generatie tot ‘The Modfather’ gekroonde artiest verder nog op het podium van Doornroosje in Nijmegen (7 juni) en poptempel Paradiso in Amsterdam (9 juni).

Paul Weller

Paul Weller wordt door de Engelse pers gezien als de man die in de jaren negentig de Britpop nieuw leven heeft ingeblazen en bands als Blur, Oasis en Arctic Monkeys noemen hem als grootste inspiratiebron. Weller scoorde grote hits met onder meer Wildwood, You Do Something To Me en The Changing Man en bracht twaalf albums uit waaronder het succesvolle en geprezen ‘Stanley Road’.

‘The Modfather’ staat garant voor een avondje Britse popmuziek van de bovenste plank en voor de fans is het fijn te weten dat ook de hits van The Jam en The Style Council tegenwoordig weer deel uit maken van de set-list. Het is hoe dan ook een druk en creatief jaar voor Weller. Hij schreef de soundtrack voor de film ‘Jawbone’ en dit voorjaar brengt hij met ‘A Kind Revolution’ zijn dertiende solo-album uit.

Website Paul Weller

 

error: Content is protected !!