‘Still Waters/Savage Waves’ klaar voor presentatie in Luxor Live 

Na een indrukwekkende voorbereiding presenteert de uit Arnhem afkomstige muzikale alleskunner, componiste en tekstschrijfster PennyLeen Krebbers op zondag 18 februari haar album ‘Still Waters/Savage Waves’ in het Arnhemse poppodium Luxor Live. Speciaal voor deze albumpresentatie komen een hoop gastmuzikanten, die ook op het album te horen zijn, meespelen in Luxor Live.

De realisatie van het nieuwe album is voorafgegaan aan een intense voorbereiding van crowdfunding en de samenwerking met meer dan 35 muzikanten wat tot de uiteindelijke geboorte van de droom ‘Still Waters/Savage Waves’ heeft geleid. Voor de samenwerking zijn niet de minste namen bereid gevonden, neem Mark Lennon (Venice), Peter Slager (Bløf), Jonas Pap (Wende Snijders) en Cindy Oudshoorn (Kayak).

Voor ‘Still Waters/Savage Waves’ heeft PennyLeen in samenwerking met vier co-writers dertien songs geschreven. Naast oprechte, pure en eerlijke luisterliedjes bevat het album ook een aantal stevige songs. “Ik schrijf graag over gevoelens en situaties die indruk op me hebben gemaakt. Over intens verdriet of groots verlangen. Over pijn of blijdschap. Over de spanning van een nieuwe liefde of het beëindigen van een langdurige relatie. Over het voelen van veiligheid of de angst om los te laten. Of over het ervaren van wanhoop, maar ook over het vinden van rust en bezinning. Over het leven. En de liefde.”

Hans Dulfer

Hoewel nog jong heeft Penny Leen Krebbers op muziekgebied al een schat aan ervaring. Opgegroeid met de muziek van bands en artiesten als de Beatles, Janis Joplin, Crosby, Stills & Nash, en Jimi Hendrix ontwikkelde ze al op jonge leeftijd een bijzondere passie voor muziek. Uiteindelijk kiest ze voor de saxofoon waarna haar talent opgemerkt wordt door Hans Dulfer. En als hij haar de kans biedt veelvuldig mee te spelen in zijn band leert ze onder meer soleren en improviseren.

“Ik leerde Rosa King kennen en mocht veel optredens met haar meedoen. Zo te gek! En bouwde ook met Kaz Lux een bijzondere band op. Op het podium hadden we echt een fijne muzikale klik en ik leerde veel. Wat een mooie leerschool… Rosa King leerde mij te performen, en me bewust te worden van mijn vrouwelijke kant (:-)) en bij Kaz kwam alles wat ik leerde bij Hans Dulfer en Rosa tezamen. Zowel vocaal als instrumentaal.”

De opnames zijn gemaakt met Gabriël Peeters (oa. JW Roy) die alle soul, blues, country en rock tot een mooi geheel heeft gesmeed. Kenmerkend voor de plaat is de diversiteit en het contrast, het ene moment hoor je alleen een subtiele gitaartokkel en de puurheid van de stem van Pennyleen, het andere moment hoor je een compleet strijkorkest waar de blazers overheen schallen. ‘Still Waters/Savage Waves’ is groots en klein, wild en kalm, weelderig en ingetogen. Eigenlijk precies zoals haar maker: een prachtig vat vol tegenstellingen.

Website PennyLeen

 

error: Content is protected !!