Benefietconcert in het teken van pulmonale hypertensie

In samenwerking met stichting PHA zal op 21 oktober 2018  bij zalencentrum Wieleman te Westervoort een benefiet concert plaatsvinden met diverse muzikale gasten waaronder  Lain Barbier, Arjan Koenen, Martine Fleming, Angel Marckmann, V’ger, Okesweer, Creamer en 4Music  om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar Pulmonale Hypertensie in het Radboudumc.

Lain Barbier

Het is medio 2018 en ik ontmoet enkele dames, met en zonder rolstoel, tijdens een concert in Luxor Live en we raken aan de praat. Zichzelf -en met een gezonde lading zelfspot- betiteld als ‘Kneuzengroep’ heb ik het o.a. over het ziektebeeld van en met Cindy. Ogenschijnlijk gezond en zonder rolstoel verwacht ik niet een met pulmonale hypertensie gediagnosticeerde muziekliefhebber aan het kletsen te zijn.  

In alle openheid en met het vooruitzicht van de o, zo krachtige zalving van muziek praten we luchtig over het ziektebeeld, de onwetendheid hierin en de plannen van het aanstaande benefietconcert waarbij ik direct de drang voel om hier aan mee te werken, en dat gaan we met Livestreammagazine ook doen op 21-10-2018 met een (foto)verslag van de dag om deze nog onbekende ziekte een podium te geven.

(Bron: Stichting PHA:) Wat is pulmonale hypertensie?
Pulmonale hypertensie is een ongeneeslijke, progressieve en dodelijke hart/longaandoening. De druk in de longslagaders is te hoog waardoor de rechterhartkamer te zwaar wordt belast en er uiteindelijk hartfalen ontstaat. Indien deze ziekte niet behandeld wordt is er een levensverwachting van 3-5 jaar. Medicijnen die zijn ontwikkeld hebben nu alleen tot doel de kwaliteit van leven en de prognose te verbeteren,  een geneesmiddel is er helaas nog niet. Dit betekent dat mensen alsnog hartfalen kunnen ontwikkelen en zullen overlijden.

Waarom wordt dit benefietconcert georganiseerd?
Het geld zal gebruikt worden voor het wetenschappelijk onderzoek naar Pulmonale Hypertensie door het Radboudumc . Het onderzoek richt zich op het optimaliseren van echocardiografie. De spiermassa van de rechterhartkamer (die faalt bij pulmonale hypertensie) zal op de echo in detail worden bekeken en gemeten, evenals de pompkracht van de rechterhartkamer. Dit heeft de potentie om een duidelijk beeld voor de juiste diagnose en prognose te verschaffen. In de toekomst hopen wij dat de belastende ingrepen/onderzoeken niet meer gedaan hoeven te worden zoals een rechterhartkatherisatie die pulmonale hypertensie patiënten meerdere keren, tijdens en na hun diagnose, krijgen.

Er zullen twee podia komen waar verschillende artiesten belangeloos komen optreden.

Lain Barbier, Arjan Koenen, Martine Fleming, Angel Marckmann, V’ger, Okesweer, Creamer, 4Muscic.

Wat kan jij doen?

Als je besluit ons te steunen zal de naam van jouw bedrijf vanzelfsprekend vermeld worden op/in diverse media, tijdens en na het benefietconcert.  Het benefietconcert wordt georganiseerd in samenwerking met stichting PHA Nederland. Deze stichting heeft aan ANBI-status waardoor je een fiscaal voordeel kan krijgen als je  besluit ons te steunen. Dit geldt ook voor particulieren.

Alle donaties mogen gestort worden op de  bankrekening van  Stichting PHA Nederland NL17RABO0129184640 onder vermelding van benefietconcert Radboud UMC.

We zien je graag op 21 oktober 2018 vanaf 14:00u bij zalencentrum Wieleman te Westervoort.

Facebook-Pulmonale hypertensie benefiet

error: Content is protected !!