Rachel Reese en Jesse LaFave terug in Nederland voor tien-daagse tour

In 2017 hebben wij al kennis mogen maken met de uit Amerika afkomstige Rachel Reese met de release van haar nieuwe EP Siren. Gezamelijk met Jesse LaFave, van het gelijknamige LaFave Artist Alliance, gaven zij vorig jaar een tiental shows ter promotie van haar EP. In oktober 2019 zijn Rachel en Jesse weer terug op Nederlandse bodem ter promotie van Rachel Reese haar nieuwe album West.

Rachel Reese

Rachel Reese

Als kind groeide Rachel op in een muzikale familie en zo kende Rachel de hele catalogus van James Taylor al uit haar hoofd, terwijl andere kinderen nog bezig waren met hun ABC. Inmiddels is Rachel een gevestigde naam en wordt al snel vergeleken met artiesten zoals Sheryl Crow en Brandi Carlile. Via omzwervingen langs Nashville en Oklahoma strijkt Rachel neer in Austin waar ook de nodige overeenkomsten liggen met de op 21 mei 2017 overleden singer-songwriter Jimmy LaFave en diens neef Jesse LaFave, de huidige partner van Rachel Reese en de musical director van LaFave Artist Alliance.

Jesse Lafave

Vanaf zijn tiende speelt Jesse al de gitaar en is muzikaal mede gevormd door zijn oom en meer dan gerespecteerde Austin-muzikant, sing- en songwriter Jimmy LaFave. Naast optredens door het hele land met onder andere James Wesley, begon Jesse met het promoten van shows en producties. In 2014 kreeg hij de kans om te verhuizen naar Austin en te werken in het kantoor van het gerespecteerde niche-label Music Road Records. Met zijn ervaringen achter de schermen van de muziekindustrie is LaFave Artist Alliance de steun voor vele artiesten.

Holland Tour 2019

4 oktober Omrop Fryslân Leeuwarden
4 oktober Muziek Café de Remise Winterswijk
5 oktober Wim’s Muziekkelder (in-store) Doetinchem 
5 oktober Muziek Cafe de Merleyn Doetinchem 
6 oktober Private House show Heino
8 oktober Countdown Café Amsterdam
9 oktober Countryland Barneveld
11 oktober Popeye Records (in-store) Hengelo
11 oktober De Cactus Muziek Cafe Hengelo
12 oktober Torpedo Theater Amsterdam

 

Website Rachel Reese

Website LaFave Artist Alliance

error: Content is protected !!