Rachel Reese & Jesse LaFave Holland Tour 2018

In 2017 hebben wij al kennis mogen maken met de uit Amerika afkomstige Rachel Reese met de release van haar nieuwe EP Siren. Gezamelijk met Jesse LaFave, van het gelijknamige LaFave Artist Alliance, gaan zij vanaf 12 mei een tiental shows in ons land geven ter promotie van haar EP.

Vorig jaar verscheen de nieuwe EP van de Amerikaanse singer-songwriter Rachel Reese. Op deze in samenwerking met de LaFave Artist Alliance tot stand gekomen EP staan zes uiteenlopende en door Reese zelf geschreven countrypop nummers. Volgens de nieuws site Austin 360 beschikt Rachel Reese over een veelzijdig stemgeluid. Zo klinkt haar stem krachtig op About You, warm en gevoelig op het meer akoestische I Don’t Fall en laat ze op Heaven and Earth horen ook de hoge noten aan te kunnen.

Cedar Creek Studio

Maar zo zijn er wel meer verbanden te leggen. Siren werd opgenomen op de plek waar Jimmy LaFave de laatste jaren veel werk opnam; de Cedar Creek Studio in Austin, Texas. En met John Ross Silva achter de knoppen werd gebruik gemaakt van een geluidsman die ook verantwoordelijk was voor vele LaFave projecten.

Opvallend zijn ook de twee songs die Reese schreef met haar partner Jesse LaFave; het stevige, meer uptempo Settled Up en het afsluitende Same Side waarin ze elkaar vinden in fraaie harmony zang en de geruststellende gedachte; “We’re on the same side / We won the war.” Siren bevat ook een nieuwe versie van het rockende Dark Horse, het titelnummer van haar gelijknamige EP uit 2015. Hoewel de samenwerking met Jesse LaFave en de LaFave Artist Alliance een welkome steun in de rug is, kiest Reese met haar eigen songs op Siren overduidelijk voor een eigen identiteit.

Holland Tour 2018

Rachel Reese

Als kind groeide Rachel op in een muzikale familie en zo kende Rachel de hele catalogus van James Taylor al uit haar hoofd, terwijl andere kinderen nog bezig waren met hun ABC. De nodige bijbaantjes bij oma en opa en de opbrengst daarin hebben ook bijgedragen bij de zanglessen van weleer. 

Rachel Reese

De door Rachel Reese gemaakte omzwervingen langs onder meer Nashville en Oklahoma en het uiteindelijk neerstrijken in Austin, Texas heeft geografisch gezien de nodige overeenkomsten met de op 21 mei 2017 overleden singer-songwriter en producer Jimmy LaFave en diens neef Jesse LaFave, de huidige partner en levensgezel van Rachel Reese en de musical director van LaFave Artist Alliance.

Jesse Lafave

Vanaf zijn tiende speelt Jesse al de gitaar en is muzikaal mede ontwikkelt door zijn oom en meer dan gerespecteerde Austin-muzikant, zanger en songwriter Jimmy LaFave.  In 2005 voegde Jesse zich bij de poprock band Jackson Waters en tekende vervolgens een belangrijk platencontract en ging in zee met Word / Warner Records. Na een aantal jaar touren- en tv-songplacements ging de band in 2008 verschillende kanten op.

Jesse stak over naar de mainstream country muziekscene in Nashville als leadgitarist bij James Wesley, op dat moment een gevestigde naam in de Top 20 Country Radio. Naast het spelen van optredens door het hele land, begon LaFave met het promoten van shows en producties. In 2014 kreeg LaFave de kans om te verhuizen naar Austin, Texas, en te werken in het kantoor van het gerespecteerde niche-label Music Road Records. Met zijn ervaringen achter de schermen van de muziekindustrie is LaFave Artist Alliance de steun voor vele artiesten.

Website Rachel Reese

Website LaFave Artist Alliance

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!