Met onze LSM ‘Spotlight’ richten wij iedere maand de spotlights op een nieuwe release van een bepaalde band of artiest. Deze maand richten wij onze pijlen op de Amerikaanse singer-songwriter Rachel Reese.

LSM ‘Spotlight’: Rachel Reese- ‘Siren’ (LaFave Artist Alliance)

In samenwerking met LaFave Artist Alliance verscheen onlangs met ‘Siren’ een nieuwe EP van de Amerikaanse singer-songwriter Rachel Reese. Op deze EP staan zes uiteenlopende en door Reese zelf geschreven countrypop nummers. Volgens nieuwsmagazine Austin 360 beschikt Rachel Reese over een veelzijdig stemgeluid die recht doet aan de songs op ‘Siren’. Zo klinkt haar stem krachtig op About You, warm en gevoelig op het meer akoestische I Don’t Fall en laat ze op Heaven and Earth horen ook de hoge noten aan te kunnen.

De door Rachel Reese gemaakte omzwervingen langs onder meer Nashville en Oklahoma en het uiteindelijk neerstrijken in Austin, Texas heeft geografisch gezien de nodige overeenkomsten met de op 21 mei van dit jaar aan sarcoomkanker overleden singer-songwriter en producer Jimmy LaFave en diens neef Jesse LaFave, de huidige partner en levensgezel van Rachel Reese.

Cedar Creek Studio

Maar zo zijn er wel meer verbanden te leggen. ‘Siren’ werd opgenomen op de plek waar Jimmy LaFave de laatste jaren veel werk opnam; de Cedar Creek Studio in Austin, Texas. En met John Ross Silva achter de knoppen werd gebruik gemaakt van een geluidsman die ook verantwoordelijk was voor vele LaFave projecten.

Opvallend zijn ook de twee songs die Reese schreef met haar partner Jesse LaFave; het stevige, meer uptempo Settled Up en het afsluitende Same Side waarin ze elkaar vinden in fraaie harmonyzang en de geruststellende gedachte; ‘We’re on the same side/ We won the war.’

‘Siren’ bevat ook een nieuwe versie van het rockende Dark Horse, het titelnummer van haar gelijknamige EP uit 2015. Hoewel de samenwerking met Jesse LaFave en de LaFave Artist Alliance een welkome steun in de rug is, kiest Reese met haar eigen songs op ‘Siren’ overduidelijk voor een eigen identiteit.

 

 

error: Content is protected !!