Op woensdag 18 maart aanstaande is het met Raging Fyah weer ‘reggae-night’ in poppodium Luxor Live in Arnhem. Deze Jamaicaanse reggaeformatie staat met name bekend om haar ijzersterke live-shows en behoort tot de hedendaagse top-acts op het gebied van reggae. Raging Fyah weet de traditionele Jamaicaanse reggae te vermengen met pop en Westerse rockmuziek. Naar verwachting wordt dit dan ook een avondje Roots Rock Reggae.

Raging Fyah

Als leadzanger Kumar Bent, drummer Anthony Watson, bassist Delroy Hamilton, gitarist Courtland White, toetsenist Demar Gayle en Mahlon Moving in 2006 de krachten bundelen is Raging Fyah een feit. Daarna blijkt de band haar naam eer aan te doen als het feit dat zij beschouwd worden als één van de meest dynamische hedendaagse reggaebands zich verspreid als een lopend vuurtje; oftewel ‘like an Raging Fyah’.

Na de op het eigen label Raging Fyah Productions uitgebrachte debuut-single Peace Reigns verschijnt in 2011 de internationaal goed ontvangen plaat Judgement Day. Gevolgd door het album Destiny (2014). De muziek is een vette mix van roots rock reggae en pop in de lijn van Bob Marley & The Wailers, Third World en Steel Pulse. Naast de albums heeft de band met name live indruk weten te maken en heeft zeker op dat gebied een goede reputatie opgebouwd.

Website Raging Fyah

Raging Fyah in Luxor Live

error: Content is protected !!