Gevestigde namen en opkomend talent op Retropop

Op zaterdag 10 juni vindt aan de Grote Rietplas in Emmen alweer de 16e editie van Retropop plaats. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de hoofdmoot van het festival uit originele bands uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Verdeeld over drie podia treden die dag vijftien nationale – en internationale bands en artiesten op waaronder Roger Hodgson, The Pretenders, Doe Maar, Chris Norman, Fisher-Z, Sue The Night, Indian Askin, Lois Lane, Di-rect, Danny Vera en Lucas Hamming.

Naast het hoofdpodium (Univéstage), de Nederpopstage en de Futurestage is er nu ook de Discostage en de Huiskamer. De opzet van het festival blijft onveranderd: grote (internationale) bands met veel (internationale) hits. Op de Univé Mainstage spelen dit jaar achtereenvolgens Chris Norman, Doe Maar, The Pretenders en  Roger Hodgson.

Op de Futurestage zijn dit jaar optredens van Thijs Boontjes, Sue The Night, Indian Askin, Vant en Lucas Hamming. Doel van dit podium is de traditionele bezoekers kennis te laten maken met opkomende bands en toekomstige sterren en het jongere publiek met de sterren van toen.

De line-up voor de Nederpopstage bestaat dit jaar uit Lois Lane, Pater Moeskroen, Danny Vera, Pe en Rinus en Di-rect. Voor de dansliefhebbers is er ook de Discostage waar DJ’s Frank van ’t Hof en Marc Adriani hun plaatjes draaien en in de Huiskamer draait DJ Vintage Vinyl.

Retropop kende in de loop der jaren een gestage groei en werd voor het eerst georganiseerd in 2002, toen nog onder de naam  Back to the 80’s. Van 2006 tot 2008 werd dit met Back to the 70’s verder uitgebreid. Vanaf 2010 vindt het festival plaats onder de huidige naam. Vorig jaar was Retropop met maar liefst 17.500 bezoekers volledig uitverkocht.

Voor meer info, het complete programma en ticketverkoop verwijzen wij naar de website van Retropop.

Website Retropop

error: Content is protected !!