De langverwachte voltooiing van de Folklore trilogie; Robin Borneman in Doornroosje.

De voltooiing van de Folklore trilogie staat op de agenda in een al vroeg uitverkocht Doornroosje. Robin Borneman brengt donkere roots, blues, folk, country en filmische muziek samen in zijn muzikale zoektocht en neemt je zaterdag 22 februari mee naar de ontknoping; The Cradle Tree.

Singer-songwriter Robin Borneman bracht in 2012 in eigen beheer het album Home uit, die zo vaak over de toonbank ging dat muzieklabel Kroese Records hem een platencontract aanbood waaruit de Folklore Trilogie is ontstaan. Het laatste album van deze trilogie genaamd The Cradle Tree is reeds via pre-order te bestellen bij Kroese-Online

Afgelopen zomer spraken wij met Robin (interview) over o.a. de aanloop naar The Cradle Tree, kansen en doelen en de toekomstplannen;

Hoe belangrijk is de achterkant van de muziekindustrie voor jou? “Kroese records is bijvoorbeeld belangrijk geweest en met name Henk Visser heeft mij al opmerkt tijdens de release van Home. Zo mocht ik dit album in zijn winkel verkopen en heeft hij er mede voor gezorgd dat ik aan het eind van het jaar bovenaan de verkooplijst stond, nog boven Mumford & Sons, hoe vet is dat?! Vandaar dat de opvolgende releases bij Kroese zijn ondergebracht. Vergeet ook niet  social media en bijvoorbeeld Spotify waar door bepaalde algoritmes jouw nummers wel eens verkeerd in de ranking kunnen komen. Het World Wide Web, daar word je aan overgeleverd maar je kan het ook zelf een beetje sturen…”

“Maak doelen van je dromen…, ik heb nu wel mijn meesterwerk gemaakt”

Folklore III is bijna voltooid, kan je mij alvast een tipje van de sluier geven? “Ik kan er toch wel iets over zeggen. Het wordt minder ‘duister’ en het is een einde van een groot verhaal waarin eenzaamheid en zoektochten een open, liefdevol en sprookjesachtig einde hebben gevonden. Gewoon MOOI! Voor mij als muzikant komt er zoveel samen alsof er een blauwdruk is ontstaan van wie ik ben, wat ik ben.” Is het misschien jouw persoonlijke zoektocht geweest? “Ja, misschien wel maar daar kom ik nu pas achter.”

“Volgens mijn leraren was ik altijd engelachtig lief waarop mijn ouders op een ouderavond vroegen over welke Robin Borneman het ging?”

En hoe hierna verder? “Folklore is best wel autonoom, ik zou best wel wat meer toegankelijke muziek willen maken met mijn band. Binnen de lijnen van mijn eigen authenticiteit wil ik best concessies doen en liedjes schrijven in een toegankelijke popstructuur, denk aan The Doors en Bruce Springsteen, dat vind ik ook fijn om te doen. Ik ben nu 6 jaar bezig geweest met deze trilogie en misschien wel toe aan iets anders.”

Interview Robin Borneman  || Website Robin Borneman 

Website Kroese || Website Doornroosje

 

error: Content is protected !!