‘Jongensboek’ van Robin Borneman gaat verder in Stevenskerk

De man die uitverkochte stadions in Amerika bezweert met zijn rauwe stem heeft echter ook een heel diepzinnige, gevoelige, ja zelfs filosofische kant. Donkere roots, blues, folk, country en filmische muziek passen in zijn bandbreedte. Het jongensboek van Robin Borneman krijgt maandag 16 juli een nieuwe bladzijde in de Stevenskerk. 

Robin Borneman || Photo: © Rijno Boon

De stijlencombinatie van Robin Borneman is verrassend en neemt je mee op avontuur. Zijn stem heeft een hypnotiserende werking en laat je beleven in zijn ‘reis’ van angst, wanhoop, en liefde, met zijn gitaar als begeleiding. Het recente leven van Robin laat zich dan ook het beste omschrijven als een spannend en muzikaal boek.

In 2013 werd deze in het Brabantse Oss geboren zanger-muzikant via een YouTube filmpje ontdekt door Trans-Siberian Orchestra (TSO), een 20-koppig rock-orkest uit de Verenigde Staten. TSO is een van de meest succesvolle Amerikaanse muziekproducties ooit, met meer dan 10 miljoen verkochte albums en evenzoveel tickets. Maar Robin Borneman is inmiddels ook een gevierd solo-artiest. Invloeden van Tom Waits, 16 Horsepower en Johnny Cash razen door het spookachtige landschap, maar ook de sprookjesachtige warmte van Nick Drake en Leonard Cohen is nooit ver weg.

Robin Borneman || Photo: © Rijno Boon

In het kader van de vierdaagsefeesten 2018 is de Stevenskerk in Nijmegen het podium voor Robin Borneman. Het betreft een zitconcert met vrije placering op maandag 16 Juli.

Tickets

Website Robin Borneman

Zie ook: Robin Borneman in Willem Twee

error: Content is protected !!