Shantel & Bucovina Club Orkestar naar Nijmegen

In het kader van de ‘Shantology: 30 Years Of Club Guerilla Tour 2017’ staat Shantel & Bucovina Club Orkestar op vrijdag 17 november op het podium van Doornroosje. Fans die eerder een live-optreden hebben bijgewoond weten dat deze shows steevast uitdraaien op een spetterend en bovenal uiterst dansbaar muzikaal festijn, oftewel Disko Partizani!

Dé pionier en stuwende kracht achter de balkan-rage is ongetwijfeld de Duitser Shantel die met zijn eclectische muziek een brug heeft weten te slaan tussen de balkan-beats en de mainstream. Samen met zijn flamboyante ‘Bucovina Club Orkestar’ weet hij het publiek keer op keer in extase te krijgen met een opzwepende mix van polka’s, traditionele Slavische muziek, Jiddische klezmer, Ottomaanse Čoček, electronische invloeden en danskrakers met veelzeggende titels als Disko Partizani, Disko Devils en Disko Boys.

Naast overweldigende optredens in het club-circuit is Shantel & Bucovina Club Orkestar ook al jaren een meer dan graag geziene gast op nagenoeg alle grote festivals. Zo zagen wij hen eerder onder meer al Huntenpop en Mañana Mañana volledig plat spelen en deden ze de grote Fontys Koepelhal van Festival Mundial op zijn grondvesten schudden.

In 2015 verscheen met  ‘Via Diaspora’ het laatste album met onder meer de single EastWest – Dysi ki Anatoli over de politieke en sociale problemen in Griekenland en dit jaar viert Shantel zijn 30-jarige muzikale carrière met een nieuw album, getiteld ‘Shantology’.

Photos Shantel: © Rijno Boon Photography

error: Content is protected !!