Sven Hammond keert terug naar Nijmegen

Op 13 oktober keert de succesvolle Nederlandse formatie Sven Hammond terug naar het Nijmeegse poppodium Doornroosje. Vorig jaar wist de band rond Hammondspeler, componist en producer Sven Figee hier al indruk te maken met een dynamische live-show in de grote zaal.

Sven Hammond

Aanvankelijk stond deze formatie in de muziekscene te boek als Sven Hammond Soul. Onder die naam werden onder meer ook ‘The Marmalade Sessions’ (2009) en ‘The Apple Field’ (2011) uitgebracht maar na het aantrekken van de charismatische zanger Ivan Perotti koos de band in 2014 voor een muzikale koerswijziging en werd de toevoeging Soul uit de bandnaam gehaald en meer rock aan de sound toegevoegd.

De keuze om meer rock aan de sound toe te voegen betekent niet dat de soul verdwenen is. Hoewel de algehele sound daarmee steviger is, horen we zeker nog de nodige soul-invloeden. Maar dit geldt ook voor jazz, rhythm & blues en funk. De mogelijkheid diverse stijlen te verenigen wordt mede ingegeven door het opmerkelijke stembereik van Perotti. Later verschijnen met ‘The Usual Suspects’ en ‘IV’ twee succesvolle albums met een combinatie van zompige blues, stevige rock, soul en funk.

Met Perotti in de gelederen heeft de band de laatste jaren een ijzersterke live-reputatie opgebouwd. Vorig jaar vierde Sven Hammond het 10-jarig jubileum met een aantal muzikale vrienden waaronder Orgel Vreten en Jett Rebel tijdens een speciaal concert in het Haagse poppodium Paard van Troje.

Website Sven Hammond

error: Content is protected !!