Haagsche formatie viert 10-jarig jubileum in Paard van Troje

Op 5 februari viert de Nederlandse formatie Sven Hammond het 10-jarige bestaan met een speciaal jubileum-concert in Paard van Troje. Gezien de opgebouwde live-reputatie en het feit dat de band deze bijzondere mijlpaal viert in hun eigen ‘thuisstad’ Den Haag is dit zeker een evenement om naar uit te kijken. Daar komt nog bij dat die avond een batterij aan illustere gasten hun opwachting maken en mee komen feesten waaronder Jett Rebel, Spike (Di-Rect) en Orgel Vreten.

Sven Hammond

Na het uitbrengen van albums als ‘The Marmalade Sessions’ (2009) en ‘The Apple Field’ (2011) – toen nog onder de naam Sven Hammond Soul – koos de band in 2014 voor een muzikale koerswijziging en werd meer rock aan de sound toegevoegd. Hoewel de formatie daarna de toevoeging Soul uit de bandnaam haalt en voortaan kortweg als Sven Hammond door het leven gaat zijn zeker nog de nodige soul-invloeden hoorbaar. Maar dit geldt ook jazz, rhythm & blues en funk.

De afwisseling en het gebruik van meerdere stijlen wordt mede ingegeven door de in 2011 aangetrokken zanger Ivan Perotti. Met hem in de gelederen heeft Sven Hammond niet alleen een charismatische frontman, door zijn inbreng en opmerkelijk stembereik worden ook de muzikale mogelijkheden danig vergroot. Later verschijnen met ‘The Usual Suspects’ en ‘IV’ twee succesvolle albums met een combinatie van zompige blues, stevige rock en vette soul.

Sven Hammond

De laatste jaren heeft Sven Hammond ook een ijzersterke live-reputatie opgebouwd. Zo zagen wij de band begin vorig jaar nog aan het werk tijdens een dynamisch optreden in poppodium Doornroosje in Nijmegen. Destijds maakte dit in het kader van het toen net uitgebrachte album ‘IV’ staande optreden deel uit van de zogeheten Lucky No. IV Clubtour waarvan de kick-off een aantal dagen eerder plaatsvond in Paard van Troje.

Met het komende optreden in Paard van Troje viert de band op speciale wijze haar 10-jarig jubileum in ‘thuisstad’ Den Haag. Een optreden waar de band zelf ook naar uitkijkt. Zo laat Hammondspeler, componist en producer Sven Figee optekenen: “Wat begon als een freestyle en jazzy uitlaatklep mondde uit in een hechte rock ’n roll band. Ik ben supertrots dat we het eerste decennium met hetzelfde team hebben beleefd en kijk onwijs uit naar dit jubileumfeest!“

Website Sven Hammond

error: Content is protected !!