Britse singer-songwriter laat weer van zich horen

In oktober komt de Britse singer-songwriter Tanita Tikaram naar ons land voor een aantal optredens. Het is alweer dertig jaar geleden dat ze een diepe indruk achter liet met haar debuutalbum ‘Ancient Heart’. Zo herinnert een ieder ongetwijfeld nog haar bijzondere en warme stemgeluid in het melancholieke Twist In My Sobriety.

Na het grote succes van ‘Ancient Heart’ (1988) – met hits als Cathedral Song, Good Tradition en het eerder genoemde Twist In My Sobriety – brengt Tanita Tikaram nog zeven albums uit die echter geen van allen het succes van haar eerste plaat evenaren. Na de release van haar album ‘Sentimental’ in 2005 bleef het zelfs lange tijd stil tot ze in september 2012 verraste met haar karakteristieke album ‘Can’t Go Back’. Hierna ging ze ook weer optreden in de wat kleinere poppodia en concertzalen.

Op haar meest recente album ‘Closer To The People’ (2016) klinkt Tanita Tikaram nog altijd even herkenbaar. Maar in tegenstelling tot haar eerdere platen zijn op dit album wel meer soul-, jazz- en bluesinvloeden hoorbaar. Dit wordt met name ingegeven door de inbreng van haar bandleden Martin Winning, Bobby Irwin en Matt Radford die in het verleden ook werkten met artiesten als Van Morrison en singer-songwriter John Martyn.

Die verandering in haar sound is een herontdekking waard of maakt op z’n minst nieuwsgierig. Tanita Tikaram is op 7 oktober te bewonderen in Muziekgebouw Eindhoven, twee dagen later staat ze op het podium van Het Zonnehuis in Amsterdam en op 11 oktober in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.

Website Tanita Tikaram

error: Content is protected !!