Afghan Whigs met exclusieve show naar Amsterdam

De Amerikaanse band The Afghan Whigs komt weer naar Nederland. Ter promotie van het nieuwe album ‘In Spades’ staat de band rond de charismatische zanger/gitarist Greg Dulli op 9 augustus op het podium van de Amsterdamse poptempel Paradiso. Het optreden in Amsterdam betreft een voor ons land eenmalig concert want aansluitend vervolgen Duli en zijn mannen hun wereldtournee in onder meer Duitsland en Engeland.

Het uit Cincinnati (Ohio) afkomstige en in 1986 opgerichte The Afghan Whigs begon eigenlijk als garagerock band, maar door onder andere de nodige soulinvloeden ontwikkelde de band geleidelijk aan steeds meer een eigen geluid. De band bracht vele albums uit waarvan ‘Gentlemen’ (1993) – met tracks als Debonair en Gentlemen – wel het meest bekend is. Hun glorietijd beleefde de band in de jaren ’90. Zo stonden zij in 1994 op zowel Lowlands, Pinkpop als Pukkelpop en twee jaar later op Rock Werchter.

Hoewel andere jaren ’90 bands als Smashing Pumpkins, Dinosaur JR of Pearl Jam succesvoller waren, weten The Afghan Whigs tot op de dag van vandaag met hun optredens een vaste schare fans te strikken en nog altijd volle zalen te trekken. De band is een aantal jaren uit elkaar geweest, maar nu weer helemaal terug! Het optreden in Amsterdam zal in het teken staan van het nieuwe album ‘In Spades’, maar ik ga er vanuit dat ook de nodige nummers uit de gloriejaren van The Afghan Whigs niet aan de setlist zullen ontbreken.

Website The Afghan Whigs

error: Content is protected !!