Brits power-trio schudt aan de boom van Luxor Live

Vanavond staat de Britse (blues)rock band The Brew wederom op het podium van het Arnhemse Luxor Live en evenals voorgaande keren weet dit uit zanger/gitarist Jason Barwick, bassist Tim Smith en drum-geweldenaar Kurtis Smith bestaande power-trio een even spetterende als dynamische live-show neer te zetten. Dit keer doen ze dat met onder meer het nodige werk van het eind vorig jaar op Jazzhaus Records verschenen album ‘Shake The Tree’.

Een optreden van het uit Grimsby, Engeland afkomstige The Brew staat altijd garant voor een portie onvervalse sixties en seventees rock in de lijn van Led Zeppelin, Uriah Heep en Kula Shaker. Vanavond is dat niet anders. Al vanaf maart is de band bijna onophoudelijk aan het touren. Na shows in onder meer Duitsland, Engeland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en Polen sluiten ze hun tournee af met dit optreden in Luxor Live.

The Brew opent de set op overtuigende wijze met een aantal tracks van het meest recente en goed ontvangen album ‘Shake The Tree’. Naast het titlenummer horen we van deze plaat onder meer ook albumopener Johnny Moore, het  ruwe en vlijmscherpe Knife Edge, het meer ingetogen Black Hole Soul en de love song Without You waarop de geweldige bassist Tim Smith alle ruimte krijgt te excelleren.

 

Met onder andere het strakke Repeat, Skip en Mute speelt de band ook een aantal nummers van het uit 2014 daterende album ‘Control’  en met de door de fans als klassieker gebombardeerde KAM en Every Gig Has A Neighbour  horen we ook een aantal songs van het album ‘A Million Dead Stars’ uit 2010. Met dit laatste nummer maakten ze jaren geleden al grote indruk op RockPalast in Duitsland.

Daar waar de titels op het voorgaande album ‘Control’ nog verwezen naar de knoppen op een geluidsdrager lijkt er op ‘Shake The Tree’ meer sprake te zijn van een boodschap dat er hoop is tussen alle ellende. Zo lijkt het vanavond ook ten gehore gebrachte Name On A Bullet te verwijzen naar de eenzaamheid van het bestaan in het kleine vissersplaatsje Grimsby aan de Oostkust van Engeland.

 

De set van vanavond wordt afgesloten met een weergaloze drumsolo van Kurtis Smith die minutenlang op onnavolgbare wijze als een martial art meester tekeer gaat en daarmee bewijst dat hij terecht de bijnaam ‘The Bruce Lee of the Drumkit’ draagt. Als Jason Barwick en bassist Tim Smith daarna op het podium terugkeren besluiten ze in de toegift van een andermaal overweldigende rock-show met Break On Through (To The Other Side) van The Doors en het door het publiek enthousiast meegezongen A Million Dead Stars.

Tekst: Benno Arends || Photos: Rijno Boon Photography

Website The Brew

error: Content is protected !!