Engelse rocksensatie naar Hoofddorp

Op zaterdag 4 november geeft de Britse psychedelische rockband The Brew een concert in poppodium De Duycker in Hoofddorp. Na het goed ontvangen album ‘Control’ (2014) verscheen met ‘Shake The Tree’ onlangs een verrassend sterke nieuwe plaat van dit uit Grimsby, Engeland afkomstige en uit gitarist Jason Barwick, bassist Tim Smith en drum-geweldenaar Kurtis Smith bestaande power-rock trio. Maar naast het studio-werk staat deze band met name bekend om hun overweldigende en dynamische live-shows.


Naast zanger/gitarist en frontman Jason Barwick bestaat The Brew uit de ervaren bassist Tim Smith en de weergaloze drummer Kurtis Smith die ook wel ‘The Bruce Lee of the Drum Kit’ genoemd wordt. Hoewel er zeker sprake is van een eigen sound doet de stevige muziek denken aan bands als Led Zeppelin, The Who, Wolfmother, Kula Shaker en The Black Keys. The Brew staat voor pure rock in een modern jasje, beïnvloed door de muziek uit de jaren zestig en zeventig.

Met name live weet The Brew een ongekende energie aan de dag te leggen en het publiek in een aangename wurggreep te houden. Deze gasten gaan op het podium helemaal los en geven naar eigen zeggen ‘altijd 110%’. Iets wat wij zelf eerder mochten ervaren tijdens een overweldigende optreden in het Arnhemse poppodium Luxor Live en onlangs nog op festival Ribs & Blues.

Op het nieuwe en inmiddels vijfde studio-album ‘Shake The Tree’ weet de band de energie van de optredens opvallend goed te benaderen en je als luisteraar het idee te geven hier live bij te zijn. Met het optreden in De Duycker dient zich binnenkort een mooie gelegenheid aan deze ijzersterke live-band aan het werk te zien.

Website The Brew

 

error: Content is protected !!