Vlammende live-show van Brits power-trio

Met een spetterende live-show bewijst de Britse (blues)rock band The Brew dat het – afgaande op een vooraankondiging en vermeende reputatie – bezoeken van een concert kan leiden tot prettige verrassingen. Vanavond levert dit overweldigende en dynamische optreden in Luxor Live hiervoor het overtuigende bewijs. Een live-show van The Brew is met recht mindblowing te noemen.

The Brew

Op dit moment is The Brew bezig aan een grote tournee ter promotie van het laatste album Control en in dat kader doet de band diverse Europese podia aan. Het optreden in Luxor Live is overigens het enige concert van de band in Nederland. Derhalve complimenten aan de programmeur van dit Arnhemse poppodium die de helderheid van geest had deze fantastische live-band in huis te halen en de heren van The Brew heeft weten te strikken voor deze eenmalige show op Nederlandse bodem. Overigens treffen wij in Luxor Live menig die-hard fan die van heinde en ver naar Arnhem zijn gekomen om The Brew aan het werk te zien.

Na een sterk en interessant voorprogramma van de eveneens uit Grimsby, Engeland afkomstige rock-band Kismet Ryding is het de beurt aan de drie heren van The Brew. Uiteraard komen met onder meer Mute, Shuffle, Eject en Skip de nodige songs van het onlangs uitgebrachte album Control voorbij. Maar The Brew speelt met Every Gig Has A Neighbour – van het geweldige album A Million Dead Stars – ook eerder werk. Dit nummer wordt ingeleid door zanger/gitarist Jason Barwick waarbij hij het publiek aanspoort deze track thuis op de media-speler af te spelen en het volume lekker hoog open te draaien (‘Turn it up, Play it loud’).

Play

Met het benoemen van songtitels rijst naar alle waarschijnlijkheid het idee dat dit je bekend voorkomt. Opmerkelijk en grappig gegeven is dan ook dat The Brew voor titels heeft gekozen die op iedere media-speler terug te vinden zijn. Want naast eerder genoemde titels bestaat het album verder uit tracks als Repeat, Pause, Fast Forward, Stop en Play.


 The Brew | Tim Smith

Hoewel sprake is van een geheel eigen sound doet de stevige en vette muziek van The Brew denken aan bands als Led Zeppelin, Uriah Heep, Wolfmother, Kula Shaker en The Black Keys. Alle nummers – die bij vlagen lyrisch te noemen zijn – worden met een ongekende power over het publiek uitgestort waarbij een energieke hoofdrol is weggelegd voor zanger, frontman en gitarist Jason Barwick. Maar ook bassist Tim Smith – die zijn bas ongekend laat pompen – en de weergaloze drummer Kurtis Smith gaan heerlijk tekeer.

Jimi Hendrix

Met Jason Barwick beschikt The Brew over een fantastische gitarist. Met regelmaat speelt de band bij live-optredens het nummer Little Wing van Jimi Hendrix – met vocalen van Tim Smith – waarin Barwick telkenmale en met verve bewijst een geweldig gitarist te zijn. Hoewel dit vanavond helaas achterwege blijft, weet Barwick het publiek in Luxor Live met subliem gitaarspel te overtuigen van zijn kunnen.

Jason Barwick | The Brew

Camera
NIKON D700
Focal Length
38mm
Aperture
f/2.8
Exposure
1/250s
ISO
6400

Na bijna twee uur vlammen verlaten Barwick en bassist Tim Smith voor even het podium en krijgt drummer Kurtis Smith de gelegenheid in een vette solo tekeer te gaan. In de daaropvolgende toegift geven de drie heren samen nog een keer lekker gas. The Brew opende vanavond met Repeat. In mijn ogen toepasselijk want met terugwerkende kracht ga ik er vanuit dat alle aanwezigen in Luxor Live dit overdonderende concert nog wel eens in de herhaling voorbij zouden willen zien komen.

Website The Brew

Bekijk het nummer ‘Little Wing’ door The Brew op Youtube
error: Content is protected !!