Legendarische Ierse folkgroep leeft voort als The Dublin Legends

Vanavond staan de voormalige Dubliners als The Dublin Legends met een bijna twee uur durend concert op het podium van Lucky Live in Rijssen. Toen John Sheahan, voorman van de fameuze Dubliners, in 2012 aankondigde te stoppen met de band, leek het doek definitief te zijn gevallen voor de meest legendarische Ierse folkgroep aller tijden. Gelukkig dachten oud-gedienden Sean Cannon en Eamonn Campbell daar anders over. Zij besloten de zegetocht van de grondleggers van de Ierse folk voort te zetten als The Dublin Legends.

Tot groot plezier van de immense schare fans brachten The Dublin Legends begin dit jaar de nieuwe CD ‘Live in Vienna’ uit. Daarmee leeft de legende van deze vertolkers van het Ierse levenslied voort. Gevat in tijdloze muziek en met bevlogen songs en ballades over de liefde, drank en vrouwen geven Eamonn Campbell, Sean Cannon, Gerry O’Connor en Paul Watchorn vanavond een ware masterclass op de viool, gitaar, banjo en mandoline.

Na de eerste songs is het publiek al meteen verkocht en zoals verwacht komen in een fraaie mix van oud en nieuw materiaal alle folk-klassiekers en ballads voorbij en zingen en klappen de meeste fans enthousiast mee op nummers als Dirty Old Town, The Wild Rover, Seven Drunken Nights en The Rare Auld Mountain Dew.

Als de heren na bijna twee uur afscheid nemen met het ‘Metallica’ nummer Whiskey in the Jar (waarbij wel even voorbij gegaan wordt aan het feit dat Thin Lizzy dit nummer al in de jaren ’70 deed) valt hen geheel terecht een staande ovatie ten deel. Hierop keren de heren terug op het podium voor een toegift met het prachtige Wild Rover en het meeslepende Molly Malone. Uiteindelijk besluiten ze met de vioor de fans geruststellende woorden: ‘Volgend jaar komen we terug”.

Tekst: Jolanda Bansema || Photos Henry Knegt

Website The Dublin Legends

error: Content is protected !!