Legendarische band rond zanger Toots Hibbert naar Tilburg

Op vrijdag 14 september staat de legendarische Jamaicaanse reggaeband Toots & The Maytals op het podium van 013 in Tilburg. Gevoed door de soulvolle stem van Toots Hibbert verwierf deze formatie in de jaren ‘60 en ’70 bekendheid met hun vernieuwende mix van ska rocksteady reggae en grote hits als Funky Kingston, 54-46 Was My Number, Pressure Drop en Monkey Man.

Toots & The Maytals

Het al in 1962 geformeerde Toots & The Maytals (aanvankelijk The Maytals) is één van de grondleggers van de ska en reggae. Met frontman en zanger Toots Hibbert heeft deze formatie absoluut één van de mooiste stemmen in de showbizz in de gelederen. Hibbert’s stemgeluid heeft veel weg van de iconische soulzanger Otis Redding en hoewel hij al decennia lang meedraait heeft zijn stem nog niets aan zeggingskracht ingeboet.

Na het succes in de jaren ’60 en ’70 is het lange tijd stil maar in de jaren ’90 maakt Toots and The Maytals een sterke come-back. Sindsdien treden zij weer regelmatig op en verschijnen met enige regelmaat nieuwe albums. Daarnaast maakt Toots Hibbert ook de nodige muzikale uitstapjes, zo nam hij onder meer het nummer The Sweetest Thing op met de Amerikaanse southern-rock formatie JJ Grey & Mofro.

Website Toots & The Maytals

error: Content is protected !!