Legendarische zanger Toots Hibbert naar Amsterdam

Op maandag 26 juni staat de legendarische Jamaicaanse reggaeband Toots & The Maytals op het podium van poptempel Paradiso in Amsterdam. Gevoed door de soulvolle stem van Toots Hibbert verwierf deze formatie in de jaren ‘60 en ’70 wereldwijd bekendheid met hun vernieuwende mix van ska en rocksteady en bekende hits als Funky Kingston, 54-46 Was My Number, Pressure Drop en Monkey Man. Zeker als bands als The Specials en The Clash hun nummers coveren tijdens de punkrevolutie in Engeland.

Toots & The Maytals

Het al in 1962 geformeerde Toots & The Maytals (aanvankelijk The Maytals) is één van de grondleggers van de ska en reggae. Met frontman en zanger Toots Hibbert heeft deze formatie absoluut één van de mooiste stemmen in de showbizz in de gelederen. Hibbert’s stemgeluid heeft veel weg van de iconische soulzanger Otis Redding en hoewel hij al decennia lang meedraait heeft zijn stem nog niets aan zeggingskracht ingeboet.

Na het succes in de jaren ’60 en ’70 is het lange tijd stil maar in de jaren ’90 maakt Toots and The Maytals een sterke come-back. Sindsdien treden zij weer regelmatig op en verschijnen met enige regelmaat nieuwe albums. Daarnaast maakt Toots Hibbert ook de nodige muzikale uitstapjes, zo nam hij onder meer het nummer The Sweetest Thing op met de Amerikaanse southern-rock formatie JJ Grey & Mofro.

Website Toots & The Maytals

error: Content is protected !!