‘Celebrate’, het nieuwe album van Town of Saints

Op oktober 2018 ligt hij in de winkel, ‘Celebrate’, het nieuwe album van de Town of Saints. Een album met een verhaal, een album dat er bijna niet meer was gekomen. Na het uitkomen van ‘No Place Like This’ in 2016 volgen de club- en festivaloptredens, maar daarna een periode van bezinning; een periode waarin serieus werd overwogen om helemaal te stoppen met de band. Het roer moest om, het moest anders. Terug naar het begin; met zo weinig mogelijk middelen zoveel mogelijk bereiken. De Groningse Harmen Ridderbos en de Finse Heta Salkolahti gaan weer een aantal shows spelen als duo en beetje bij beetje komt de inspiratie terug. Inspiratie voor een nieuwe frisse start, inspiratie voor een nieuw album.

‘Folk rock from the North’ noemen ze hun muziek op facebook. Harmen, zanger van Town of Saints, over het nieuwe album: “Hoe zullen we ons gedragen als het ‘einde van de wereld’ opeens aanstaande is? ‘Celebrate’ gaat niet over het einde van de wereld zelf, maar over menselijk gedrag rond deze apocalyps. Tegelijkertijd staat het symbool voor het achterlaten van een chaotische, onvoorspelbare tijd.” Op het nieuwe album vertaalt zich dit naar een, in vergelijking met het vorige album, wat rauwere en meer intieme invalshoek. Harmen en Heta worden daarbij zowel op de plaat als op het podium bijgestaan door een dynamische begeleidingsband. Het album Celebrate verschijnt op 5 oktober. De single met de gelijknamige titel is op 3 augustus verschenen.

Na het verschijnen van het album gaat Town of Saints op tournee. Eerst naar Duitsland, daarna worden in Nederland de volgende zalen aangedaan.

24/11 Amen, De Amer
25/11 TivoliVredenburg, Utrecht
30/11 Merleyn, Nijmegen   
07/12 V11, Rotterdam
08/12 Cinetol, Amsterdam
09/12 Hedon, Zwolle
14/12 Vera, Groningen

error: Content is protected !!