Amerikaanse singer-songwriter naar Nijmegen

Op zondag 9 juli staat de Amerikaanse zangeres en muzikante Valerie June op het podium van Doornroosje in Nijmegen. In het geval van deze uit Memphis, Tennessee afkomstige country-zangeres is de term ‘don’t judge a book by its cover’ zeker van toepassing. De donkere June heeft lange dreadlocks waardoor je niet meteen de associatie legt met countrymuziek.

Valerie June

Hoewel de wortels van Valerie June Hockett in de countrymuziek liggen put zij eveneens inspiratie uit de  jazz, folk, blues, soul, gospel en bluegrass. Dit levert in haar geval een bijzondere mix op die zij zelf beschrijft als ‘organic moonshine roots music’. Naast haar verschijning weet June ook indruk te maken met haar krachtige, indringende en authentieke stemgeluid dat bij vlagen doet denken aan grootheden als Billie Holiday, Wanda Jackson en Dolly Parton.

Valerie June brak in 2013 door met het door Dan Auerbach (Black Keys) geproduceerde album ‘Pushin’ Against A Stone’ waarop ze de eerder genoemde stijlen op een aangename manier weet te verenigen. Op haar onlangs verschenen en door Matt Marinelli (Bad Brains) geproduceerde album ‘The Order of Time’ voegt ze hier ook meer kosmische en psychedelische elementen en Afrikaanse ritmes aan toe.

Photo: © Danny Clinch

Website Valerie June


error: Content is protected !!