2B@ network pakt weer uit in Paardcafé en Willemeen

Sinterklaas tuft na pakjesavond weer met z’n stoomboot naar huis. Daarom deelt 2B@ op 7 december enkele bewaarde surprises uit in het Paardcafé in Den Haag. Twee verrassingen uit het network of bands: Valice met eclectic indiepop en Smoking Alaska met indie/alternatieve rock. De bands pakken op 15 december nog een keer uit, dan in Willemeen in Arnhem.

Valice

Valice uit Den Haag begon als een gelegenheidsproject rondom de singer/songwriters Willeke Brittijn en Tess van Hout.  Dat is een band geworden die het grotere podium aankan, zeggen ze trots. Dat vinden anderen ook, want Valice heeft inmiddels verschillende competities gewonnen. Op festivals stonden ze ook al: Nollie Dollie bijvoorbeeld en Huntenpop. Altijd onder het motto: beautiful and smart, an explosive combination with a powerful drive. ‘Valice is het mooie meisje dat je niet durft te benaderen maar je weet niet zo goed waarom’.

Smoking Alaska

Smoking Alaska uit Arnhem zet zich op de kaart met dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum. En een unieke stem, zeggen ze er met nadruk bij. Een variatie van zachte melancholische nummers tot harde alternatieve rock. Het viertal, waarvan de muziek wordt omschreven als indie/alternatieve rock, is al meer dan 4 jaar actief en heeft nu al een flink repetoire achter de hand. 

2B@-network of bands

Bands die meedoen met 2B@, network of bands, krijgen de gelegenheid om in een andere plaats op te treden. Vijf podia doen inmiddels mee met het initiatief. Dat zijn de voortrekkers Paardcafé in Den Haag en Willemeen in Arnhem waar het allemaal begon.  Café Bel Air in Breda, Patronaat Café in Haarlem en Podiumcafé De Vorstin in Hilversum zitten ook in het netwerk van 2B@. En dit is nog maar het begin, want het moet wel heel raar lopen willen niet nog meer zalen meedoen. Immers: door eendrachtig samenwerken profiteren allen regelmatig!

Zo werkt het: bands kiezen uit een lijst een groep waarmee ze een gecombineerd programma willen doen. In de eerste ronde speelden Machine Makes Man uit Den Haag en The Liquid Machine uit Nijmegen afwisselend in het Haagse Paardcafé en in Willemeen in Arnhem. Op dezelfde manier kan een band uit de buurt van Haarlem straks het podium delen met een band uit de regio’s van Breda of Hilversum. Over en weer krijgen muzikanten de gelegenheid om hun landelijke bekendheid te vergroten. Want 2B@ is er voor nagenoeg iedereen: van singers/songwriters tot beukwerkers en uitvinders die iets doen wat niemand nog kent! 

Website 2b@ network of bands | website Valice | website Smoking Alaska

error: Content is protected !!