Voodoo festival met veel muziek, dans en fashion

Op 15, 16 & 17 september vindt met het Voodoo To Go Festival in het Utrechtse TivoliVredenburg een bijzonder festival plaats. Hoewel het begrip voodoo veelal beschouwd wordt als sinistere zwarte magie met naalden en poppetjes richt dit festival haar pijlen juist op de veelzijdigheid en positieve kant van dit swingende West-Afrikaanse geloof. Naast de bezwerende afrobeat en voodoofunk van Vaudou Game en de opzwepende muziek van de superband Togo All Stars bestaat de line-up verder o.a. nog uit vier New Yorkse hiphop-acts.

Ook met deze tweede editie wil Stichting Voodoo To Go vooral de positieve, ritmische en muzikale kant van de rijke voodoocultuur laten zien en horen met onder meer West-Afrikaanse afrobeat, Surinaamse wini-muziek, brass uit Benin, hiphop en funk. Een goed voorbeeld van het swingende aspect binnen de voodoocultuur is de vette afrobeat en vodoofunk van Vadou Game, het project van de met voodoo-rituelen opgegroeide Togolees Peter Solo die speciaal voor het Voodoo To Go Festival aantreedt met een van Afrika’s populairste zangeressen: Afia Mala.

Als je uit gaat van de aanname dat voodoo louter te maken heeft met zwarte magie, leg je niet meteen het verband met hiphop, funk en fashion. En toch staan ze centraal op het Voodoo To Go Festival. Evenals beats, dans en spirits. Zo staan er ook vier New Yorkse hiphop-acts die allemaal hun inspiratie uit voodoo halen op het festival, zoals rapper Blitz the Ambassador en de Haitiaanse draaitafelkunsten van Val Jeanty.

Naast muziek, dans, fashion, documentaires en een kinderprogramma is er ook een seminar waarbij de optredende muzikanten vertellen over hun voodoo-inspiratie. Voor het gehele programma verwijzen wij naar de website van het Voodoo To Go Festival.  Of naar de agenda van TivoliVredenburg.

Website Voodoo To Go Festival

error: Content is protected !!