HUMO’s Rockrally 2018 gevolgd door LiveStreamMagazine

(22-01-2018: Wegens omstandigheden heeft LiveStreamMagazine besloten niet verder te gaan met de berichtgeving omtrent RockRally 2018)

Al voor de 21ste keer trekt de “Moeder der muziekwedstrijden” langs Vlaamse wegen richting eeuwige roem, en jawel hoor, ook deze keer zal, zonder tegenspoed, een wellicht geslaagde poging ondernomen worden om Rockrally 2018 in woord en beeld weer te geven. Alle 10 preselecties, de twee halve finales, en de uiteindelijke finale in de Ancienne Belgique worden gevolgd en vastgelegd door ondergetekende en fotografe Trees Rommelaere.

2018 beloofd een goed jaar te worden, met de 100 geselecteerden (uit meer dan 800 demo’s!) waarbij de jongste deelnemer blijkbaar 14 jaar is (Anneleen Debaveye), en de oudste 51! ( Raf Jammaers van THE BLACK BANJOS) terwijl een blik op Humo’s wild site ons leert dat er een heel breed scala aan leeftijden (van tieners, over twintigers, tot verdacht veel rijpe dertigers!) en bijhorende muziekstijlen de al zo vaak geteisterde oren zal passeren, het kan bijna niet anders dat gevoelige snaren zullen geraakt worden, dat tranen zullen rollen over veel te mooie wangen van verloren gelopen deernis, en wie niet weg is zal gezien en beschreven worden!

Wellicht omdat dit unieke evenement slechts om de twee jaar plaatsvindt, blijft de onnatuurlijke  aantrekkingskracht ervan enorm groot, temeer er in het verre en dichte verleden natuurlijk al heel wat moois uit dit beruchte concours tot bloei is gekomen,…( wat mij betreft niet altijd de winnaars, om met ZE NOIZ in de jaren 80, of MADENSUYU in 2004, even twee iets minder bekende goden te vernoemen die mij tot diep in de muzikale kern wisten te raken!)

Wat ook onmiddellijk opvalt zijn de 2 nieuwe locaties, tijdens het derde en vierde preselectieweekend, CC Nova in Nazareth en Club27 in Edegem. Altijd leuk als er iets nieuws bij komt, maar het gemis van zaal Racing (in Gavere)  zal alvast voor altijd blijven bloeden in ons rockend hart! ( samen met het gemis aan wijlen LUC DEVOS, vaak intens en uit pure interesse in jong, nieuw bloed aanwezig op verschillende locaties in het verleden!)

Maar betreurd gaan we er toch voor, als een ode aan Mister RockRally, en we zullen u uiteraard van de kleine kantjes in de rand op de hoogte houden…deze “tour de Flandres” is natuurlijk ook de ideale gelegenheid om onverschrokken de jeugd in de ogen te kijken, om bekende en onbekende gezichten terug te zien maar ook om de omgeving te verkennen op zoek naar een culinair hoogtepuntje vooraleer ons onder te dompelen in het rumoer en het vaak onbesuisde geroezemoes van supporters, en de wat onwennige aanwezige familieleden van de deelnemers.

Het hoeft geen betoog dat de preselecties het mooiste zijn aan deze wedstrijd, want de ervaringen uit het verleden gebied mij u te melden dat vanaf de halve finales en zeker in de harmonieus samengestelde finale er in de wandelgangen steeds meer krachten voelbaar zijn vanuit de muziekindustrie. Maar laat mij duidelijk zijn, dit kan de tomeloze pret niet bederven, temeer omdat (toevallige?) ontdekkingen je ongeremd luisterplezier kunnen bezorgen.

Laat maar komen die grote hap muziek… met opvallend veel professioneel klinkende namen en bijhorend artwork, met deze eerste wilde greep uit de verkozen 100: ATTENTION ATTENTION, BEECH, CARRASCO, HOUSEMAN, FAKE EMPIRE, SIR BEAR,THE WALTZ, WET WILD WOODS, WINTERFORT…enz) Vanaf 19 Januari, 5 weekends (vrijdag en zaterdag ) op een rij, met een op zondag geschreven verslag en bijhorende foto’s van Trees Rommelaere. Daarna  is het even wachten op de namen van de 20 geselecteerden voor de halve finales eind Maart, met op zaterdagavond TRIX en op zondag in de Gentse tempel DE VOORUIT, waarna de hakbijl van Humo’s onverbiddelijke, eigenwijs en onvoorspelbare jury de 10 uitverkorenen op een presenteerblaadje richting de strijd om eeuwige roem (en de bijhorende €€€) stuurt in den groten Ancienne Belgique op zondag 22 APRIL! 

Als zelfverklaarde, onafhankelijke wees, verlang ik hevig naar het terugzien van “de moeder” der muziekwedstrijden…U toch ook mag ik hopen ?

Mvg. Puur P.

Website Humo’s Rockrally

Website Ancienne Belgique (finale podium)

error: Content is protected !!