English version

Amerikaanse gitaarvirtuoos wint prestigieuze oeuvre-award

Sena 2Onlangs werd de Amerikaanse bluesgitarist Walter Trout uitgeroepen tot winnaar van de Sena European Guitar Award. Daarmee is de 64-jarige gitaarvirtuoos de opvolger van landgenoot Slash die deze prijs vorig jaar ontving. Op 27 november krijgt de uit Los Angeles afkomstige Trout deze prestigieuze SEGA oeuvre-award uitgereikt in Club Ziggo in Amsterdam. Naast Walter Trout, die met zijn band en zoon Jon Trout naar deze award-uitreiking komt, zullen die avond ook een aantal oud-winnaars spelen.

Naast voormalig Guns ’n Roses-ster Slash en nu Walter Trout werd de SEGA-award de afgelopen jaren gewonnen door gerenommeerde buitenlandse sterren als Toto-gitarist Steve Lukather (2010) en Queen-gitarist Brian May (2011). Maar ook Nederlanders als Jan Akkerman, George Kooymans, Adje Vandenberg, Leendert Haaksma en Danny Lademacher wonnen eerder deze prijs.

Volgens juryvoorzitter Jean-Paul Heck is de keuze voor Trout een logische. ”Walter Trout is een echte overlever maar dan wel in de meest letterlijke zin van het woord. Vorig jaar zweefde hij op het randje van de dood na een levensreddende levertransplantatie. Maar hij is vooral al ruim 45 jaar een blues-pionier. Op jonge leeftijd werd hij ontdekt door zanger Percy Mayfield. Daarna pikten legendes zoals John Lee Hooker, Joe Tex en John Mayall hem op om te excelleren in hun band. Vanaf 1990 bracht Trout bijna jaarlijks een nieuw album uit en op 23 oktober verschijnt zijn nieuwe werkstuk Battle Scars. Zijn nieuwe songs verhalen op indrukwekkende wijze over zijn intense doodstrijd. Maar Walter Trout is vooral een geweldig voorbeeld voor de mondiale blues-gemeenschap.”

Het moment waarop Walter Trout deze presitieuze Sena European Guitar Award wint is dan ook extra bijzonder te noemen en dit geldt ook voor de plaats van uitreiking, zo laat Trout zelf in een uitgebreid en openhartig interview met LiveStreamMagazine weten. Na zijn intense doodstrijd staat Trout op 15 juni van dit jaar voor het eerst weer op het podium met een concert in de Royal Albert Hall in Londen. En daarna maakt hij een begin met een wereldtournee onder de veelzeggende titel I’m Back. En op 23 oktober verschijnt op Provogue Records/Mascot Label Group zijn toepasselijke nieuwe album ‘Battle Scars

In het interview met LiveStreamMagzine gaat Walter Trout uitvoerig in op zijn doodstrijd, het herstel, zijn terugkeer, de betekenis van ‘Battle Scars’ en het winnen van de Sena European Guitar Award.

Tekst: Rick Warner

Website Walter Trout

error: Content is protected !!