Amerikaanse blues(rock) gigant naar Hengelo

Op 1 november is de legendarische Amerikaanse blues(rock) gitarist Walter Trout terug in ons land voor een optreden in Metropool in Hengelo. Onlangs was hij nog in Nederland te bewonderen op festival Ribs & Blues in Raalte en op dit moment is hij alweer bezig met een maandenlange tournee in eigen land. Daarmee bewijst Trout eens temeer weer helemaal terug te zijn op de plek waar hij zich het liefst bevindt; live op het podium met zijn geliefde gitaar.

Na het ondergaan van een ingrijpende en een levensreddende transplantatie in 2014  staat Trout op 15 juni 2015 alweer op het podium met een emotioneel optreden in de Royal Albert Hall in Londen. Daarna begint hij aan een grote wereldtournee en in dat kader doet hij ook meermaals ons land aan. Zo staat hij in november 2016 onder meer op het podium van Koninklijk Theater Carré waarvan de live-opnamen zijn vastgelegd op het op 17 juni 2016 verschenen album ALIVE in Amsterdam.

Sindsdien tourt hij bijna onophoudelijk de wereld over en vindt hij naast zijn eigen shows ook nog de tijd en de energie om samen met een aantal muzikale vrienden op te treden met het all-star project The Super Sonic Blues Machine. Eerder dit jaar stond hij nog als headliner op festival Ribs & Blues. Na afloop van troffen wij Trout in een hotel in Raalte waar wij uitvoerig met hem spraken. Zie: Interview Walter Trout

Onlangs verscheen met´We´re All In This Together´een nieuw en bijzonder album van Walter Trout met bijdragen van Joe Bonamassa, John Mayall, Kenny Wayne Shepherd, Sonny Landreth, Joe Louis Walker, Warren Haynes, Randy Bachman, Charlie Musselwhite, Edgar Winter, Eric Gales, Mike Zito, Robben Ford, John Nemeth en zoon Jon Trout.

Website Walter Trout

error: Content is protected !!