Legendarische gitarist afsluitende act Ribs & Blues

Op maandag 5 juni sluit de legendarische Amerikaanse blues(rock) Walter Trout de 21e editie van festival Ribs & Blues in Raalte af. Op dit moment is Trout bezig aan zijn ‘ALIVE World Tour’ en in dat kader stond hij onlangs nog op het podium van onder meer Doornroosje en TivoliVredenburg. Met deze uitgebreide wereldtournee bewijst hij na zijn doodstrijd in 2014 als gevolg van leverfalen weer helemaal terug te zijn op de plek waar hij zich naar eigen zeggen het liefst bevindt; live op het podium.

De glorieuze come-back van Walter Trout op de grote internationale podia mag in vele opzichten een klein wonder genoemd worden. In 2014 zijn de voortekenen immers onheilspellend als doktoren vaststellen dat zijn leven alleen gered kan worden door een ingrijpende levertransplantatie. Op dat moment gaat niemand er vanuit, ook Trout zelf niet, dat hij ooit nog op het podium zal staan. Maar gelukkig dient zich na maanden wachten en net op tijd een donor aan en weet Trout het gevecht met de dood te overwinnen.

Battle Scars

Tot verrassing van velen voelt een naar eigen zeggen herboren en uiterst dankbare Walter Trout zich na een jaar al voldoende hersteld om zijn carrière voort te zetten en luidt hij op 15 juni 2015 zijn I’m Back World Tour in met een emotioneel optreden in de Royal Albert Hall in Londen. Op 23 oktober van dat jaar verschijnt ook een nieuw studio-album met de toepasselijke titelBattle Scars waarop hij openlijk reflecteert op zijn intense strijd met de dood en zijn uiteindelijke herstel.

Sena European Guitar Award

In november 2015 wordt Walter Trout ook uitgeroepen tot winnaar van de Sena European Guitar Award. Tijdens een bijzondere avond met verschillende optredens krijgt een zichtbaar geëmotioneerde Trout deze prestigieuze internationale prijs uitgereikt in Club Ziggo (Amsterdam). Een dag later geeft Trout een memorabel concert in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam waarvan de opnames resulteerde in het album ALIVE in Amsterdam

Vorig jaar stond Walter Trout samen met een aantal muzikale vrienden, waaronder ZZ Top-gitarist Billy F Gibbons, Robben Ford en Lance Lopez, op het podium van het Holland International Blues Festival in Grolloo en op 5 juni is hij geboekt als afsluitende headliner op festival Ribs & Blues.

Naast Walter Trout komen onder meer ook The Beach Boys, The Red Devils, Golden Earring, My Baby, The Hackensaw Boys, Jo Harman en Robert Ellis naar het ‘grootste gratis festival voor blues, bluesrock en americana in Raalte dat dit jaar plaatsvindt in het Pinksterweekend van 3, 4 & 5 juni.

Tekst: Rick Warner || Photo Walter Trout: © Rijno Boon

Website Walter Trout

error: Content is protected !!