Walter Trout wederom te bewonderen in een nieuwe Headline-Tour in oktober

Walter Trout keert terug naar Europa voor een Headline-Tour in oktober na de zeer goed ontvangen Rockin’ The Blues Tour in mei en juni van dit jaar. De tour omvat shows in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.

Walter Trout is het kloppend hart van de moderne bluesrockscene en gerespecteerd door zowel de oude als de jonge garde. Inmiddels vijf decennia lang aan de weg timmerend, via Canned Heat en Jon Mayall’s bluesbreakers op meer dan stevige eigen benen, is Walter Trout uitgegroeid tot een waar icoon in de blues wereld en ver daarbuiten. Albums zoals The Blues Came Callin (2014), Battle Scars (2015), We’re All In This Together (2017) en het nieuwe album Survivor Blues bevestigen zijn muzikale klasse.

Hij is één van de weinige artiesten met de visie, talent en een met sterren bezaaid adresboek om grote projecten tot ontplooing te kunnen laten komen. Neem het album We’re All In This Together waar onder meer grote namen zoals Joe Bonamassa, Edgar Winter, Randy Bachman, Jon Mayall, Charlie Musselwhite, Kenny Wayne Shepherd, Warren Haynes aan meewerkten.

Zijn meest recente release is Survivor Blues die in januari van dit jaar uitkwam. Walter is geen gewone artiest en dit is geen gewoon covers-album. Vanaf de dag dat hij het project bedacht tot het moment dat hij het eerste nummer in de studio afvinkte, had Walter Trout een krachtiger plan voor Survivor Blues. “Ik rijd soms in mijn auto”, zegt de Amerikaanse blues-titan, “Ik luister dan naar een blueszender- en daar hoor ik een band die Muddy Waters’ Got My Mojo Workin speelt- en een stemmetje in mij zegt: ‘Heeft de wereld nog een versie van dat nummer nodig?’ Dus kwam ik met een idee, geen Stormy Monday of Messin’ With The Kid niet doen, geen grootste blueshits doen. Oude, obscure nummers maken die nauwelijks ontdekt zijn geweest. ​​En dat is hoe Survivor Blues begon … “   

De beste muzikanten zijn nodig om de grootst gezonken schatten in het bluesgenre opnieuw leven in te blazen. De donder en finesse van drummer Michael Leasure, de gespierde groove van bassist Johnny Griparic en de betoverende vingers van keyboards-sessiegod Skip Edwards zijn al meer dan noemenswaardig. Buiten deze muzikanten beschikt Walter Trout ook over de aanwezigheid en gastoptredens van Sugaray Rayford en Robby Krieger van The Doors. 

Dit is de drijfveer van een topartiest, op een album dat zeker weer een fakkel zal aansteken in zijn bloeiende late carrière. Trout zegt: “Ik voel me nu in de beste jaren van mijn leven. Ik voel me fysiek beter dan in jaren. Ik heb meer energie. Ik heb een hele andere waardering voor het leven, van de wereld, van en voor mijn familie en van mijn carrière. Ik wil dat het leven spannend en feestelijk is. Ik wil het leven beleven en bij de ballen pakken en niet loslaten, weet je …? “

Tour datums:

OCT 14 – Groningen, Netherlands – De Oosterpoort, Grote Zaal TICKETS

OCT 15 – Hannover, DE – Bluesgarage TICKETS

OCT 16 – Utrecht, Netherlands – Tivolivredenburg TICKETS

OCT 17 – Maastricht, Netherlands – Muziekgieterij TICKETS

OCT 18 – Kaiserslautern, DE – Kammgarn TICKETS 

OCT 19 – Münster, DE – Jovel TICKETS 

OCT 20 – DE -Karlsruhe, Tollhaus TICKETS

OCT 22 – Oostende (Leffinge), BE – De Zwerver TICKETS

OCT 23 – Dudelange, LU – Centre Culturel Opderschmelz TICKETS

OCT 24 – Bochum, DE – Zeche TICKETS

OCT 25 – Erfurt, DE – Gewerkschaftshaus TICKETS

OCT 26 – Neuruppin, DE – Kulturhaus TICKETS

error: Content is protected !!